Siirt Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen, Güvenli Hayat Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde yürütülen "Siirt'in Umutları Projesi" kapsamında kenar mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik bir restoranda program düzenledi.

Vali Mustafa Tutulmaz, programda yaptığı konuşmada gençlerin başka insanların aklıyla değil kendi iradesiyle düşünerek doruları bulmaları gerektiğini söyledi.

Hayatın bir mücadele olduğunu ve hayata gelindiği günden beri mücadeleye girildiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla mücadeleye hazır olmamız gerekiyor çünkü hayat mücadele üzerine kurulmuş. Hayatın en önemli mücadele bölümü sizin bulunduğunuz yaş dönemidir. Hayata şekil verilen dönem tam sizin yaşlarınızdır. Geleceğe yönelik kurgulamalar, toplayacağınız ne varsa bu dönemde var. Bu yaşınızın kıymetini bilin çünkü bir daha geri gelmeyecek. Onun için bu dönemi iyi değerlendirmeniz lazım."

"Kitap okuyun, kendiniz doğruları bulun ve aklınızı kimseye kiraya vermeyin." diyen Tutulmaz, öğrencilerin doğruyu okuyarak, araştırarak ve gözlemleyerek bulabileceğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmanın adından Vali Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay öğrencilere hediye verdi.