Bugün ki konumuz çörekotu yağı.Çok eski yıllardan beri bilinen bir bitkidir. Hatta Mısırlılar zamanında bile birçok hastalık yada güzelleşmek için kullanılırdı. Hindistan’da yaygın olarak yetiştirilir. Hastalıklara fayda sağlaması kullanım ve yetiştirme alanını arttırmıştır. Birçok ülkede siyah tohum yada kara tohum isimleriyle de bilinir. İşte çörek otu yağının faydalarından bazıları:

· Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörek otu yağı ile ovulur. Bir bez parçası ile sarılarak bu şekilde yatılır. Sabah bez parçası açılır. Kas ağrıları için bir çay bardağı çörek otu yağı ile masaj yapabilirsiniz.

· Baş ağrısına iyi gelmesi çörek otu yağının faydaları arasındadır. Baş ağrıları için baş kısmı çörek otu yağı ile masaj yapar şekilde ovulur. Daha sonra baş bölgesi bir tülbent yardımı ile sarılır.

· Bağırsak kurtlarını düşürücü etki yapar. Bağırsak parazitlerini geçirir.

· Birçok vitamin ve mineral madde bulundurur. A, B, C ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko gibi değerli bileşenleri içerir. Aynı zamanda omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini içerir.

· Sindirim sistemini rahatlatır. Gaz giderici özelliği vardır. Kabızlığı gidermeye yardım eder.

· Bronşit ve öksürüğe iyi gelir. Özellikle kış hastalıkları olan nezle, grip için etkilidir. Burun tıkanıklığını giderir. Ateş düşürmeye yardım eder.

· Kan basıncını düşürür. Kan basıncının düşmesiyle tansiyon da düşer. Sonuç olarak yüksek tansiyona karşı kullanılabilir.

· Kolesterolü dengeler. Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.

· Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı koruma sağlar.

· Doğumdan sonra kullanılabilir. Gebelikten sonra emzirme dönemini arttırır, doğum yağmış annelerde süt artışı sağlar.

· Mide bulantısı ve mide ağrılarına iyi gelmesi çörek otu yağı faydaları arasındadır. Bu etkileri için yarım tatlı kaşığı taze zencefil suyu ile yarım tatlı kaşığı çörek otu yağı karıştırılarak günde iki kez içilir