(İzmir'deki patlama) ''Terörü lanetliyorum, kınıyorum ve onların hiçbir zaman başarılı olamayacağına yürekten inanıyorum"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir Müslüman olarak Myanmar'ın Arakan eyaletindeki Müslümanlara yönelik katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Dünyanın sessiz kalmasını ise lanetliyorum. BM bunun için toplanıyormuş. Günaydın diyorum bu zamana kadar neredesiniz." dedi. 

Bakan Fakıbaba, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Şanlıurfa'da, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra odaları gezerek servislerdeki hastalar ve yakınlarıyla görüşen Fakıbaba, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fakıbaba, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türkiye ve Müslüman aleminin bayramını kutladığını belirterek, herkesin ailesiyle güzel bir bayram geçirmesini diledi.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik saldırılara dikkati çeken Fakıbaba, yaşananların katliam olduğunu vurguladı.

Bakan Fakıbaba, bayram vesilesiyle Arakan başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm mazlumlar için de duaların eksik edilmemesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Bir Müslüman olarak, bir insan olarak çok üzüntü duyuyorum, dünyanın sessiz kalmasını ise lanetliyorum. BM bunun için toplanıyormuş. Günaydın diyorum, bu zamana kadar neredesiniz. Müslümanlar sadece Arakan'da da değil Suriye'ye, Yemen'e, Libya'ya, Irak'a ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara bakın. Baktığınız zaman gerçekten bilinçli bir şekilde Müslüman alemine karşı bir katliam ve zulüm olayı var. İnşallah Allah yardımcımızdır bu oyunu bozacağız. Özellikle Türkiye üzerinde oynanan bu oyunu bozacağız ve bunun üstesinden geleceğiz. Arakan bölgesindeki Müslümanlar bizim kardeşlerimiz. Hükümet olarak, devlet olarak hep onların yanındayız. Katliamı nefretle kınıyorum. İnşallah onlar da cezalarını Allah'tan bulacaktır diye düşünüyorum."

- "Teröristler bizimle başa çıkamazlar"

Fakıbaba, İzmir'in Buca ilçesinde cezaevi servisinin geçişi sırasındaki patlamaya ilişkin de değerlendirmede bulunarak, teröristlerin Türkiye ile asla başa çıkamayacağını vurguladı.

Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Bu teröristler bizimle başa çıkamazlar, terör nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti devletiyle ister PKK, ister DEAŞ, ister PYD ve diğerleri, kim olursa olsun vallahi başa çıkamazlar. Yani 6 kişi ölür 60 kişi dirilir. Onun için terörü lanetliyorum, kınıyorum ve onların hiçbir zaman başarılı olamayacağına yürekten inanıyorum, İnşallah ülkemiz bu dönemlerden geçecek. Türkiye büyük bir ülkedir, birlikte biz kardeşiz İzmirlisi, Şanlıurfalısı, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Sünni'si, Alevi'si hep birlikte Türkiye'yiz. Allahın izniyle bizi bölemeyecekler."

Bakan Fakıbaba, kurban kesim sırasında vatandaşların dikkatli olmasını isteyerek, kesim işleminin aceleye getirilmemesi gerektiğine dikkati çekti.

Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve diğer ilgililerle daha sonra hastane bahçesindeki hasta yakınlarını ziyaret edip, birlikte çay içti.