Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK, bazı üniversiteler, özel eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve ticari firmaların destek verdiği Şanlıurfa Bilim Şenliği başladı. 20 Ekim tarihine kadar sürecek olan şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Türkiye'nin en genç şehriyiz. Bu gençliğimiz bilimle uğraşırsa geleceğe umutla bakarız. Gençler şunu unutmamalı; ecdadımız bin yıl önce bilimde dünyaya ilham olmuştu. Tüm bu çerçeveden baktığımızda da basit bir şehirde yaşamıyoruz. Bu şehir her zaman ilklerin şehri olmuştur. Onun için gençlerimiz kendilerine güvenmeliler. Anne ve babalar da  çocuklarını özgür bırakmalı. Ancak özgür beyinler icraatlar başarabilir. Çocuklarımızın yeteneklerini onları özgür bırakma ile geliştirebiliriz. Hiç bir zaman korkmamalıyız. Her zaman aile ortamında çocuklarımıza özgür bir alan oluşturarak onlara güvenmeliyiz" dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin de bu tür etkinliklerin yıl boyuna yayılacağını söyledi. Vali Erin, “Yılda bir defa bilim şenliği yapmakla sorunlarımızı çözemeyiz. Bu sadece bir başlangıç olacak. Çocukları sadece sınıflara hapsedecek bir anlayışın ötesinde sahada, toplumun içinde, tarihin, kültürün bilincinde olan, zamanın gerektirdiği matematiği, coğrafyayı, kimyayı, fiziği bunlarla bir araya getiren ve bunun sonucunda da maddi manevi anlamda mükemmel insan yapısını oluşturacak etkinlikleri yıl boyuna yayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenliğin açılışı gerçekleştirildi.

20 Ekime kadar Şanlıurfa Piazza AVM’de gerçekleşecek olan Şanlıurfa Bilim Şenliği'nde 18 ayrı alanda 90 atölye çalışması yapılacak.