Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler Yenice Merkez İlkokulu öğrencileri ve velilileri tarafından düzenlenen kermes ve gösterilere katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı. Sık sık öğrenci ve gençlerle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençliğe verdiği önemi her platformda dile getiriyor. Yaş ortalaması 19,4 olan Eyyübiye ilçesinde gençliğe yaptığı yatırımlarla da kamuoyundan takdir toplayan Başkan Ekinci, gençlikle farklı organizasyonlarda sık sık bir araya geliyor. İlçe sınırları içinde bulunan Yenice Merkez İlkokulu öğrenci ve velilerinin bahar şenliklerine de katılan Başkan Ekinci, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yenice Merkez İlkokulu bahçesinde düzenlene etkinlere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun’un yanı sıra Okul Müdürü Mehmet Kakaç öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, sınıfları gezerek Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel  figürlerini öğrencilerin dilinden dinledi. Başkan Ekinci, ‘’ Eğitim kurumları bulundukları yerde sadece çocukların öğretim noktasında sıkıntılarını gidermek değil, çocukların eğitilmesi ve aileleri ile bir araya gelerek sosyal bir ortamda oluşturmak gerekiyor bu anlamda bahar şenlikleri, kermesler ve bu tarz faaliyetler önemli. Okullarımızın halka açık bir şekilde bu tarz faaliyetler ile belki de eğitimi sevdirmeleri, okulu sevdirmeleri konusunda önemli bir faaliyet oluyor. Bu faaliyetten dolayı okul yönetimini tebrik ediyoruz destek veren Milli Eğitim müdürümüzü Sendikamızı ve bu çalışmada emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyoruz. Umarım bu okulumuzda olduğu gibi diğer okullarda bu tarz faaliyetlerin sayısı artar okul aile birlikleri vasıtasıyla da okullarımız hayat bulur bu tarz faaliyetlerde. Öğrencilerimizi, velilerimizi çevre sakinlerimizin bir arada olduğu bu tarz faaliyetlerin devamını dileyerek herkesi tebrik ediyorum. “ dedi. 
Okul Müdürü Mehmet Kakaç ise,  “Yenice İlk Öğretim okulunun öğretmen ve öğrencilerin girişimi ile okulumuz geleneklerinin ve okulumuz bağlarını güçlendirerek farklı platformda buluşturmak, kaynaştırmak ve eğitime destek olmak amacı ile geleneksel 3. Bahar şenliğimize hoş geldiniz.” Dedi.