Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yönetim Kurulu Başkanımız ve üyelerinin direktifleri doğrultusunda İş sağlığı ve güvenliği, Halkla ilişkiler ve İlk yardım eğitimini uzmanlar aracılığıyla son bir yılda dördüncüsünü düzenlediklerinin altını çizen BELSAN A.Ş Genel Müdürü Nusret Urmak, "Üstlendiğimiz hizmetlerde yeni araçların alınması, yeni terminal tesislerinin yapılması, veya idari işlerde yeni odanın düzenlenmesi, yeni masa, yeni bilgisayar alınmasıyla sürdürülebilir, konforlu, memnuniyeti yüksek bir hizmet tek başına sağlanamaz. Personelin de sorumluluk çerçevesinde disiplinli iyi çalışarak konforlu, sürdürülebilir, memnuniyeti yüksek bir hizmeti halkımıza hissettirmesi gerekir. İyi bir eğitim insanın hayatını değiştirir.Bu eğitimlerin kaza oranların düşmesine huzurlu çalışma ortamının sağlamasına ve hizmetinde olduğumuz halkın memnuniyetinin artmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

HALKIN MEMNUNİYETİ ÖNEMLİDİR

Açılış konuşmalarının ardından Yrd.Doç.Dr. M.Emin Usta Halkla İlişkiler konularında katılımcılara bilgiler vererek şunları söyledi; “Halkı yok sayarsanız işinizi yok sayarsınız. Bizlerin yapması gerekenler halkımızı memnun etmemizdir. İşimizi iyi yapmanın halkla iyi geçinmenin ana gerekçesi etik yâda ahlak dediğimiz şeydir. Birbirimizi anlamamız gerekiyor. Halkı bilgilendirme zorunluluğumuz var bu ahlakın ve yasaların bir gereğidir” dedi.

İlk yardımın önemine dikkat çeken Doktor Gökhan Köksal; "İlk yardım çok önemlidir. Doğru yapılan bir ilk yardım hastanın hayatını kurtarabilir. Sürekli direksiyon başında olan kaptanlarımız için bu eğitimlerin önemi büyüktür. Aniden yaşanabilecek hadiselere karşı ilk yardım anlamında bilgili olmak gerekir, dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Dilek ise İş yerinde uyulması gereken kurallar, iş kazaları ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler, Çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak amacıyla alınması gereken önlemler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.