BESYO Konferans Salonunda düzenlenen açılış programının açılışında konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İsmail Gökhan, sağlıklı nesiller için sporun önemine ve üniversitemizden mezun olacak olan öğrencilerin bu sağlıklı nesillerin yetişmesindeki katkılarının önemine değindi.

Eğitim, meyvesini ancak yıllar sonra alabileceğiniz uzun vadeli bir yatırımdır, diyen Doç. Dr. Gökhan; “Eğitim, sadece kişinin hayat standartlarını yükseltip iyi bir meslek sahibi olmasını sağlamaz. Aynı zamanda eğitim, toplumların yapısını değiştiren insani ilişkilerin nasıl olması gerektiğini belirler. Toplumun maddi ve manevi değerlerinin en iyi şekilde, nesilden nesile aktarılmasını sağlar. Mutlu bir gelecek için en büyük teminat, iyi eğitim almış bir nesildir. Bu vesile ile yeni eğitim yılımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yüksekokulun ilk dersini Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar verdi.

Öğrencilere farklılıkları bir zenginlik olarak görmelerini ve birlikte iyi bir geleceğe koşmanın ancak biribirilerini ırk, mezhep ve görüş ayrılığı konusunda yadırgamayıp, karşılıklı hoşgörü içerisinde yaşayabilmeleri ile mümkün olabileceğini söyleyerek yeni yılının tüm öğrencilere başarılar getirmesini diledi.