Birecik ilçesinde Erkek Hafızlık Külliyesi'nin temeli törenle atıldı.

Birecik Kız ve Erkek Kur'an Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçenin Uğurcuk Mahallesi'nde inşa edilecek külliye için tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve öğrencilerin ilahi dinletisiyle başlayan törende konuşan Kaymakam Kadir Perçi, ilçenin güzel bir esere daha kavuşacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hafızlık kursunun ilçede bulunmayışının bir eksiklik olduğunu belirten Perçi, "Böyle anlamlı ve hayırlı bir projeyi ilçemize kazandıran, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, hayırlarını kabul etsin. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulur." dedi.

Dernek Başkanı Muharrem Atmaca da 8 bin metrekarelik alana inşa edilen külliyenin yaklaşık 5 milyon lira maliyetinin bulunduğunu söyledi.

Hizmet binasında 60 öğrencinin kalabileceğini anlatan Atmaca, spor ve basketbol sahaları gibi çok sayıda sosyal tesisin de külliye bünyesinde olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından külliyenin temeli atıldı.

Törene, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sert, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Birecik İlçe Başkanı Mehmet Özbakan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.