Gençlere yeni yılın ilk müjdesi Gençlik Spor Bakanlığından geldi. Birbirinden farklı konularda belirlenmiş kış kampları son derece zengin içerikleriyle Şanlıurfalı Gençlerini bekliyor.

18-25 yaş arası gençler katılmak istediği kış kampını seçerek yeni bir yıla dolu dolu başlayacak.

Ocak ayına kadar sürecek olan başvurular ücretsiz olarak  http://genclikkamplari.gsb.gov.tr/ internet adresinden yapılacak.

Gerçekleştirilecek olan kış kamplarının içeriği şöyle;

Kitap Okuma Kampı (Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı)

Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampında düzenlenecek olan kitap okuma kampında gençler bir kitabı okuyacak ve kampın sonunda kitabın yazarı ile bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar. Güncel konuların ele alınıp tartışılacağı, kitapların ışığıyla aydınlanacak olan kamp, sportif ve kültürel faaliyetleriyle de adından söz ettirecek.

Kariyer Kampı (Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı)

Kariyer Kampında hedeflerimiz; gençlerimize bir hayat rehberliği sunabilmek, ellerindeki seçeneklerine bir yenisini ekleyebilmek ve yürüyecekleri yola ışık tutabilmektir. Gençlerimizin yalnız olmadıklarını ve her zaman yapabilecekleri bir şey olduğunu fark etmelerini sağlamak istiyoruz. İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Kırşehir Kaman Gençlik Kampında gerçekleştirilecek Kariyer kampı; paintball, okçuluk, halk oyunları, tiyatro gibi kamp aktiviteleri ile kamp döneminin çok daha keyifli geçmesini sağlayacak.

Bağımlılıkla Mücadele Kampı (Kayseri Erciyes Kayak Merkezi)

Kar ile birlikte yapılan kış ayına özgü sportif ve kültürel faaliyetler, uyuşturucunun ne denli büyük, hayatı zehir eden tehlikeler taşıdığını aktaran bir farkındalık oluşturma faaliyeti ile aynı kampta buluştu ve ortaya Bağımlılıkla Mücadele - Kar Kampı çıktı. Bu kamp ile gençlerimizin uyuşturucu konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak hedeflenmektedir. Kayseri’de düzenlenecek kamp bu kışı gençlerimiz için unutulmaz kılmaya aday.

Siyer Kampı (Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı)

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) örnek hayatını ve eşsiz ahlakını anlatmak mümkün değildir. Söylenecek her söz biraz eksik ve yarımdır. Efendimiz için yazılmış cümlelerin sözcükleri hep biraz mahcuptur. Fakat gençlerimizin bir adım, bir nebze ve tek bir an daha O’na yakın olmalarını sağlayabilmek adına Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampında Siyer Kampı düzenlenecek. Kampta Hz. Peygamber’in örnek hayatı, ümmeti için nasıl mücadele ettiği ve gençlere duyduğu sevgi anlatılacak. Bu kampın güzelliğine bir de birbirinden değerli kamp etkinlikleri eklenince muhteşem bir kamp olacağını söylemek hiç zor değil.