Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ev sahipliğinde Rektör Ramazan Taşaltın ve akademisyenlerin katılımıyla yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri hazır bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak iş talebi konusunda yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Başkan Çiftçi: "Dışarıda iş isteyen çok ve gerçekten baskı altındayız. Bunu biraz sistematize etmek istiyorum. Bizde iş imkanı olan Meslek Yüksek Okulları var, fakültelerimiz var. İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Çevre Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Turizm Meslek Yüksek Okulu mezunları, Ulaşım Meslek Yüksek Okulu mezunları gençler var. Teknisyen, tekniker hiç fark etmeksizin Mühendislik olarak, Mimar olarak ilk 10'da olan öğrencilerimizi değerlendirmiş olalım. Üniversitemizde dereceye girmiş olanları alalım. 6 aylık hem hizmet için hem belediyecilik anlamında bir denenmiş olur. Bunun yanında da en önemlisi eğitimde de bir yarışma sağlamış olur. İşe alınacakların Şanlıurfalı olması koşulu olacak. Gençlerimiz arasında dereceye girebilmek için eğitimini daha iyi tamamlarlar. Bir motivasyon olarak çalışmış olur. Bizde pırıl pırıl mezun olan Harran Üniversitemizde bu bölümdekileri daha adil şekilde daha hakkı uygun bir şekilde bir iş vermiş oluyoruz" diyerek gençlere önem verdiklerini ifade etti.

"ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ"

Üniversite yerleşkemsinin şehir merkezinden uzak mesafede olmasından dolayı üniversite öğrencileri ve hocalarının şehirden uzaklaştığına dikkat çeken Başkan Çiftçi: "İstiyoruz ki üniversitenin 24 bin öğrencisin biraz şehri teneffüs etsin, şehrin içersinde olsun. Şehir yaşamına şehir esnafına bir katkı sunabildin. Bunun içinde üniversite hattını biraz erkene alıyoruz. Üniversiteyi ayrı bir sistemle ulaşımını kolaylaştırmak istiyoruz. Fizibilite çalışmışları yapıldı. Projeler hazırlandı. Üniversitemiz etap olarak 4. etaba şeklinde planlandı. Belki de bu yaklaşımdan dolayı 3. etaba çekme durumumuz var. Biz istiyoruz ki şehir kaliteli bir ulaşım ağıyla olsun. Öğrencilerimiz ve eğitim veren öğretim veren  hocalarımız akademisyenlerimiz şehirle daha bir iletişimleri güçlensin. Bunu çözeceğimizi düşünüyoruz" dedi.

"ALTERNATİF ENERJİ ÜRETMEK İSTİYORUZ"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmaları sunum şeklinde anlatan Başkan Çiftçi: "Güneş enerji santrali projemiz var. Bizim Büyükşehir Belediye ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün bütçesinin %68'i enerjiye gidiyor. Enerji sorununu hep beraber çözmek gerekiyor. ŞUSKİ olarak her ay 8 milyon TL dedaş'a enerji parası ödüyoruz. ŞUSKİ bütçesinin %68'i sadece işletme gideri oluyor. Alternatif enerji üretmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda hocalarımızın farkı fikirlerine açığız. çalışmalara başlıyoruz" şeklinde konuştu.

"İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİDİR"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye katkılarından dolayı teşekkür eden Harran Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı. Taşaltın: "Beli alanlarda ilk 10'a giren öğrencilerimizden seçilerek ilk 6 aylık deneme süresinden sonra belediye bünyesinde işe alınması öğrencilerimize teşvik olacaktır. Üniversite sanayi işbirliği denilir. Bu protokol onun bir adımdır" diyerek hayırlı olmasını diledi.

Başkan Çiftçi ve Rektör Taşaltın arasında hazırlanan protokol imzalanarak devreye girdi.