Okul çağındaki çocukların eğitime devam etmesini sağlamak amacıyla meslek edindirme kursları açmayı planlayan vakıf, Eyyübiye Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürütmek istediklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da desteklediği İstanbul merkezli vakfın Saha Koordinatörü Begüm Akdoğan, mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önüne geçmek için çalışma başlattıklarını söyleyerek, 11 aylık proje için Şubat ayından beri Şanlıurfa’da olduklarını dile getirdi. Yaşları 15 ile 25 arasında değişen yaklaşık 75 genç için meslek edindirme kursu açmak istediklerini ifade eden Akdoğan, kapsamlı bir eğitim faaliyeti planı ile bölgenin kültürel ve ekonomik durumunu da gözeterek iklimlendirme, seramik-fayans, metal-kaynakçılık, sulama, tekstil gibi alanlarda üç ayrı kurs açabileceklerini anlattı.


Eyyübiye bölgesinde açılacak tüm kurslara destek sunacaklarını söyleyen Halk Eğitim Müdürü Necati Taş,gençlerin istihdama kazandırılmasını hedefleyen tüm projelerin yanında olduklarının altını çizdi.