NİŞANTAŞI Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi'nin 200 milyon dolarlık yatırımı olan 106 bin metrekare kapalı, 51 bin metrekare açık alana sahip Maslak 1453 NeoTech Campus'ün Avrupa'da aynı anda en fazla öğrencinin ders yapabildiği tek üniversite olacağını söyledi.

NeoTech Campus'ün 2017-2018 eğitim öğretim yılında kapılarını açacağını söyleyen Levent Uysal, "Aynı anda 68 bin öğrenci eğitim görebilecek. Yani Avrupa'da aynı anda en fazla öğrencinin ders yapabildiği tek üniversite olacağız" dedi.

VİYANA'YA ŞEHİRCİLİK ÜNİVERSİTESİ, DUBAİ'YE SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ GELİYOR

Planladıkları diğer projelere de değinen Levent Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Viyana'da bir şehircilik üniversitesi ve Dubai'de bir sağlık üniversitesi geliyor. Çalışmalar son aşamaya geldi. Ayrıca Nişantaşı Üniversitesi Dil Uygulama Merkezi'ne bağlı olarak İngiltere ve Dublin'de açılan dil öğrenim merkezlerini en yakın zamanda Köln, Madrid ve Hong Kong izleyecek."

AVRUPA'DA AYNI ANDA EN FAZLA ÖĞRENCİNİN DERS YAPABİLDİĞİ TEK ÜNİVERSİTE

"2010 yılında 350 öğrenciyle Nişantaşı Meslek Yüksekokulu olarak yola çıktık. Üniversitenin temellerini de 2012 yılında attık. Bugün itibariyle ise 30 bin 150 öğrenci, 667 öğretim görevlisi ve 245 idari personelle yolumuza devam ediyoruz" diyen Uysal, şöyle konuştu:

"Maslak 1453 NeoTech Campus'ü 200 milyon dolara inşa ettik. Altyapı maliyeti ise 15 milyon doları buldu. 32 sağlık laboratuarı, 264 derslik, bin 200 metrekare kütüphane ve 400 metrekarelik çalışma salonu bulunuyor. Ayrıca dokunmatik ekranlı akıllı sınıflar, eczacılık, dişçilik ve beslenme ve diyetetik bölümleri için laboratuarlar, biyokimya laboratuarları, mahkeme salonları, 5 tane çok amaçlı gastronomi mutfağı, 2 konferans salonu, havacılık ve denizcilik simülatörleri, wideowall teknolojisi, dijital bilgilendirme sistemi, öğrenci bilgi kioksları, 12 bilgisayar laboratuarı, 11 çizim atölyesi ile radyo ve televizyon stüdyoları bulunuyor. Gençler burada teknolojik eğitimle mutluluğu yakalayacak. Onları güven, konfor ve dünya standartlarında kaliteli eğitim olanakları sunarak kendilerini tanımaları, potansiyellerini fark etmeleri, hayallerini ve hedeflerini belirleyerek kendileriyle birlikte yaşadıkları dünyayı da değiştirmeleri için yüreklendiriyoruz. Üyeleri dünyaya yayılmış, birbirine ve işine aşkla bağlı Nişantaşı Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimize yüksek teknolojili dev bir kampüs sunmanın heyecanını yaşıyoruz. 3. nesil olarak adlandırdığımız üniversitemizin teknolojiye, araştırmaya, bilimselliğe verdiği değere uygun olarak, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızla eğitim kalitesinin çıtasını daha ileriye taşıyoruz. NeoTech Campus ile eğitim, bilim ve teknolojideki güncel gelişmeleri kolaylıkla yakından takip edebilecek öğrencilerimiz, yerel değerlerine sahip çıkarken dünyaya da entegre olmuş güçlü bireyler olarak hayata atılacak. Türkiye’nin 3. nesil üniversitesi olarak değişimin ve gelişimin öncüsü olmaktan mutluluk duyuyoruz."