Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında eğitime ve gençlere yönelik bir çok çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye gidecek olan öğrencileri unutmadı.
 
Şanlıurfa'nın kültürel elçisi olacak olan öğrencilere yönelik Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Konferans Salonunda valiz dağıtım töreni yapıldı. Gerçekleştirilen törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdülkadir Aydın, Eyyübiye Belediyesi Başkan Vekili İlhami Günbeği, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitime ve öğrencilere destek vereceklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, "Şanlıurfa'nın kültür elçisi olan öğrencilerimizin düzgün bir eğitim almaları bizler için çok önemli. Ülkemize, Milletimize ve toplumuza yararlı bireyler olmak için öğrencilerimizin gayretli olması gerekiyor. Eğitim hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Öğrenciliğin nasıl bir duygu olduğunu öğretmen biri olarak gayet iyi anladıklarını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise "İçinizden çıkmış biri olarak nasıl bir düşüncede olduğunuzu gayet iyi bir şekilde biliyorum. 35 yıl önce bende sizler gibi Üniversiteye heyecanına nail oldum. Bir çok insanın en büyük ideali üniversite okuyup ülkesine, milletine yararlı biri olmaktır. Eğitim yılınızı tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" dedi.
 
Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdülkadir Aydın da "Büyükşehir Belediyesine bu anlamlı çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum.  Allah Muhafak etsin. İstikbalin sizlerde olduğunu biliyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda eğitiminizi ileriye taşıyarak gelecek hayallerinizi yaparsanız" diye konuştu.
 
Desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden öğrenciler ise, "Bizleri düşündükleri için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir uygulama, buradan giderken götüreceğimiz hemen hemen herşeyi kendileri karşıladı" dedi.