Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, , On ikiler Mahallesindeki Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik Merkezinde kurs gören öğrencilerle bir araya geldi. Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Belediye Meclis Üyesi Hasan Batan ve Birim Müdürleriyle birlikte gençlik merkezine gelen Başkan Ekinci, burada kurs gören öğrencilere sınavlara hazırlık kitapları ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Eyyübiye Belediyesi bünyesinde faaliyetini sürdüren merkezde 346 öğrenci çeşitli branşlarda kurs görüyor. TEOĞ, Ebru, Gitar, Basketbol, Futbol, Voleybol gibi branşlarda kurs gören öğrenciler, bu imkânı kendilerine tanıyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ettiler. Öğrencilerle bir süre sohbet eden ve taleplerini dinleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öğrencilerin selfi talebini de geri çevirmedi. Kendi telefonundan öğrencilerle selfi çektiren Başkan Ekinci’ye öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Eyyübiye Belediyesi olarak gençliğe verdikleri önemden bahseden Başkan Ekinci, gençliğin de ülkesine vatanına ve milletine bağlı bireyler olarak kendilerini yetiştirdiklerini ve geliştirdiklerini belirtti. Bu tarz gençlik merkezlerinin sayısını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ekinci, konuşmasında şunları söyledi,

”Öncelik ile başarılar diliyorum size. Öğretim yönünden dezavantajlı bir ilçe. Öncelik ile sınavlara hazırlık ile ilgili etüt ve benzeri merkezler ile ilgili sıkıntılar var. Bizler de bu sıkıntıları gördük ve Belediye olarak, ekibimiz olarak arkadaşlarımız ile beraber bu işe el attık. Şu an sizler burada Üniversite sınavına hazırlanıyorsunuz. Çok güzel hedefler koymuşsunuz önünüze, hakikaten güzel hedefler bunu söyleyeyim umarım bu hedeflere ulaşırsınız. Ben ulaşacağınıza da inanıyorum. Hedeflerinize ulaşmak içinde gerek kitap takviyesi, gerek hoca konusunda ihtiyaç var ise biz bunları gidermeye hazırız. Sizler buradan güzel bir Üniversiteye gittiğinizde, hedeflerinize ulaştığınızda, belli bir yere geldiğinizde yarın sizler bu İlçeye döndüğünüzde hali ile kendi insanınıza hizmet edeceksiniz. İnsanlar bazen bir yere gelmek isterken sadece şahıslar için değil, ayrıca çevresine iyi bir insan, millete faydalı,iyi bir vatandaş olmak için bir yere gelmek isterler. Dolayısı ile bunun yolu eğitimden geçer kaliteli bir eğitim öğretimden geçer bunun yolu da iyi bir üniversiteden geçer. Ama bu üniversiteye hazırlanırken de bu şartları bu hizmeti sizlere sunmamız lazım. Tabi biz bunları yapmaya çalışıyoruz umarım siz bunlardan memnunsunuz. Bir isteğiniz olur ise bize bildiriniz. Bu eksiklikleri sizin vasıtanız ile gidermeye çalışırız. Tabi burada yaklaşık 346 öğrenci bulunuyor Şehit Abdulkadir Oğuz gençlik merkezinde. Biliyorsunuz hemen yukarıda Vali İzzettin Küçük gençlik merkezimiz var ve yine Buhara'da inşaatı devam eden ve inşaatı bitmek üzere olan gençlik merkezimiz var. Şu an sizin gibi 1252 kardeşimiz buralarda eğitim görüyor. Buraya gelip daha düzgün bir ortamda kendilerini hayata ve sınava hazırlıyorlar.  Yeterli mi?  Değil. Bizim hedefimiz her mahallede böyle bir merkez açmak. Fiziki mekânların oluştuğu müddetçe biz bu mekânların sayısını arttıracağız. Ben buradan ailelerinize selam gönderiyorum bizim selamlarımızı iletin. Size hedefinizde başarılar dilerim. "