Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, 2016/2017 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, toplumların gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını, dolayısıyla ülke olarak önceliğimizin eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu belirterek, bilgili, üreten ve ürettiklerini paylaşan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini, dolayısıyla sahip çıkmamız gereken öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü söyledi.
 
Önceliğimiz eğitim, sağlık, adalet ve emniyettir
Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi Şanlıurfa’da da büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Uzun bir aranın ardından, yeni bir öğretim yılına başlıyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevinci ve heyecanını yaşarken, değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bilgi çağında bulunulduğu hatırlatmasını yaparak birkaç yıl öncesinde FATİH projesiyle gençlere dünya ölçeğinde ayrıcalık kazandırıldığını belirtiyor ve ‘Sizler Türkiye'nin çocuklarısınız’ diyerek, gençlerin çağın gerektirdiği beceriler kadar milli ve manevi değerleri, sevgi, saygı ve hoşgörüyü kazanmaları temennisinde bulunuyor. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı, eğitimde elde ettiği başarılar sağlayacaktır. Ülke ve millet olarak, çok değil, çeyrek asır, yarım asır önce, standartlarımız öylesine düşüktü ki, eğitim ilk sıralarda kendine yer bulamıyordu. Bunun için, Türkiye’ye ve Türk Milletine hizmet için 14 yıl önce yola çıktığımızda, önceliği, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 alana vermiş, bunların en başına da eğitimi yerleştirmiştik. Nitekim, Türkiye’nin özellikle son dönemde kat ettiği mesafenin en somut, en çarpıcı yansımalarını eğitim alanında görebilmemiz mümkündür. Bizler de geleceğin teminatı çocukların, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerin ve büyük fedakârlıklarla, yurdun her köşesinde hizmet veren öğretmenlerin heyecanını ve coşkusunu yürekten paylaşıyoruz” dedi.
 
Modern dünyada söz sahibi nesiller yetiştirilmeli
Toplumun kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesinin ancak eğitimle mümkün olduğunu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde eğitim konusunda hiçbir taviz verilmediğini ve hiçbir yatırım ve destekten de çekinilmediğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen mesajında, “Hedefimiz ve tek düşüncemiz, ‘Okul öncesinden üniversiteye eğitimin her adımında, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun şekilde yetiştirilebilmesi, teknolojik yeniliklerin onlar için ulaşılabilir olması ve hepsinin aynı şartlarda eğitim imkânlarından yararlanabilmesi için çalışıyoruz. Amacımız, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitiminden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen bireyler yetiştirebilmektir.’ Nitelikli insan gücünün artması için bilgiyi üreten ve paylaşan nesiller yetiştirilmesi, çocukların ve gençlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilebilmeleri, ülkenin başarısı, gelişmesi ve ilerlemesi için büyük önem taşımaktadır. İnsanlara ve farklı düşüncelere saygılı, demokrasiye inanan, hoşgörülü ve ahlaklı bireyler yetiştirmeye yönelik bir eğitim anlayışı benimsenmiştir. Eğitime yatırım ülkenin parlak geleceğine yatırımdır. Eğitime gönül vermiş vatandaşlarımızın da desteğiyle, eğitim alanında ülkemizde son yıllarda sevindirici gelişmeler meydana gelmekte, çalışmalar devlet-vatandaş işbirliğiyle bir seferberliğe dönüşmektedir. Bu vesileyle, eğitimin her kademesinde, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz, sevgi, sabır ve özveriyle görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize de bir kez daha şükranlarımı sunuyoruz. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyor, eğitim-öğretim yılının verimli ve başarılı geçmesini diliyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, devlet ve millet olarak okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çocuklarımızın zihin dünyasını biçimlendiren müfredata, kitaplara çok iyi sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, geleceği için çok büyük hayalleri olan nesiller 2053 ve 2071 vizyonlarımızın da teminatıdır. Bu düşüncelerle, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için hayırlı olmasını, başarılarla dolu olarak geçmesini diliyoruz” diyerek huzurlu bir eğitim yılı geçirilmesi temennisinde bulundu.