Yenişehir Gençlik Merkezinin gönüllü gençleri Ali Baba Suriyeli Geçici Eğitim merkezinde yaz okullarına katılan Suriyeli öğrencilere defter, kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan 50 takım kırtasiye malzemesi dağıttı.

Daha sonra çocuklarların yüzünü boyayan gençler, balon patlatma oyunu da oynayarak çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

“HİÇBİR ALANDA SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ UNUTMUYORUZ”

Suriyelilere ensar olmaya devam ettiklerini belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, gençlerle Suriyeli öğrencileri Sosyal Uyum Projesi kapsamında bir araya getirdiklerini söyledi.

Her alanda Suriyeli kardeşlerini unutmadıklarını dile getiren İl Müdürü Keşküş,“ Müdürlüğümüzün yaptığı farklı etkinliklerle Suriyeli kardeşlerimizin acılarını unutturmaya ve onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bu nedenle İl Müdürlüğümüz ve Gençlik merkezlerimizle el ele vermiş durumdayız. Suriyeli kardeşlerimiz bizim her etkinliğimizden faydalanabiliyor İl Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız Yaz spor okullarına da katılabiliyorlar. Biz onlara kendi ülkelerindeki rahatlığı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ GENÇLİK MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ”

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman ise Sosyal Uyum Projesi'yle ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya gelen Suriyeli çocukları ziyaret edip boş zamanlarını yararlı bir şekilde geçirmeleri amacıyla gençlik merkezlerine davet ettiklerini söyledi.

Gençlerin Suriyeli çocuklarla dolu dolu bir gün geçirdiklerini vurgulayarak ziyaret sırasında sıcak ilgilerinden dolayı okul Müdürüne, öğretmenlerine, çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür etti.