İstanbul’da 2800 kişilik bir ekipten oluşan 5 Anne Ceylanpınar ilçesine gelerek Gümüş köyündeki eğitim ve öğretim gören öğrencileri sevindirdiler.  Dondurucu soğukların gelmesiyle birlikte Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli uzatan gönüllü anneler Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Gümüş ilkokulundaki öğrencilerin umudu oldu. Bot ve monttan oluşan yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilere tek tek dağıtan gönüllü yardım anneleri öz çocukları gibi öğrencilere bot ve montlarını giydirip sevip sevindirdiler.

Yapılan giyim yardım sonrası Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın talimatıyla öğrencilere oyuncaklar dağıtıldı. Öğrencilere oyuncak yardımlarını Belediye Başkanvekili Murat Daş önderliğinde Belediye Meclis üyeleri Aziz Demir ile Cemal Karatay’ın dağıtımı ile gerçekleştirildi.

Yardım gönüllüleri adına konuşan Filiz Öztürk ‘’Arkadaşlarımla birlikte bugün buraya birazcık mutluluk katmaya geldik. İstanbul’dan geliyoruz biz gönüllü bir grubuz. Küçük bir grup olarak önce işe başladık ihtiyacı olan bölgelere öncelikle çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak giyeceklerle yardım etmeye çalışıyoruz. Kendi çevremizi bu anlamda harekete geçirip bot mont olabilecek her türlü temel ihtiyaçlarla ilgili destek toplamaya çalışıyoruz. Her yere gidemiyoruz yetişemiyoruz ama mümkün olduğunca kendimizde gidip okullarda çocuklarla birlikte bu dağıtımı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugünde Ceylanpınar Gümüş köyüne bunun için geldik. Rıdvan öğretmenimizle iletişime geçtik ve çocuklarla çok mutlu ir kaç saat geçirdik. Bu çok önemli bir şey çünkü her çocuk eşit olarak doğmuyor, eşit bölgelerde yaşayamıyor. Dolayısıyla biz elimizden geldiğince bu eşitliği sağlamaya bir nebzede olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Aslında gönüllük çok önemli bir şey yardım severlik çok önemli bir şey bu her kesin yapabileceği bir şey dolayısıyla biz küçük mesajlarla her kese bunu anlatmaya çalışıyoruz. Umarız bu kar topu gibi büyür ve çoğalır. Bize destek veren Ceylanpınar Belediyesine çok çok teşekkür ediyoruz. Başkanları nezdinde özellikle böyle destekleri aldıkça biz galiba daha rahat çalışacağız bölgelerde o yüzden çok çok teşekkür ediyorum.’’dedi.

Belediye Başkanvekili Murat Daş, ‘’Arkadaşlarımız gönüllü olarak İstanbul dan bize misafir olarak geldiler. Gümüş mahallemizin ilköğretim okulundaki çocuklara yardım amaçlı bot ve mont getirdiler. Çocukların sevinçlerini birlikte gördük ve bizlerde çok memnun olduk ayrıca teşekkür ediyorum bu güzel sistemi kurduklarından dolayı inşallah daha güzel ilerleyerek güzel yerlere ulaşacaklar Belediye Başkanımız Menderes Atilla adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’dedi.

Gümüş İlkokul Müdürü Rıdvan Türkmenoğlu,’’Öncelikle bizlere yardıma gelen her kese çok teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Ceylanpınar Belediyesine zabıta ekiplerine sizlere çok çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi  çok mutlu ettiniz. Umarım öğrencileri bizde mutlu edebilmişizdir sizinde katkılarınızla her şey için çok teşekkürler. Okulumuz Gümüş İlköğretim okulu elimizden geldiğince geliştirmeye çalışıyoruz. Çocukları mutlu etmeye, elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sizde bu mutluluğa yardım ettiğiniz için katkınız olduğu için size ve diğer ekip arkadaşlarımıza ve Ceylanpınar Belediyemize çok teşekkür ederim’’dedi.