AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle ilçeye kurulan ve bugün Eyüp Cenap Gülpınar Kültür Merkezi’nde açılış töreni gerçekleştirilen fakülte eğitim yılına başladı.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, açılış töreninde öğrencilere hitap etti.

Çok tahsillimiz, az aydınımız var.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Gülpınar ‘’Tahsilli olmaktan öte aydın olmaya gayret edin. Bugün tahsilli olmak çok da bulunmayan bir nimet değil fakat aydın olmak çok farklı bir şey. Çok tahsillimiz var ama az aydınımız var’’ dedi.

Elinizde hep kalemler olsun.

Gülpınar, öğrencilere ‘’Elinizde hep kalemler olsun. Silahla bir yere yazı yazamazsınız. O ancak kovboy filmlerinde olur’’ dedi.

Ne ekerseniz karşılığını alırsınız.

Gülpınar, konuşmasında Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın’a ve emeği geçenlere, fakültenin kurulmasındaki emeklerinden dolayı teşekkür etti ve ‘’Bu topraklar maddi ve manevi anlamda bereketli topraklar. Bu topraklara ne ekerseniz onun karşılığını alırsınız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnsanlık adına, yatırım adına, hizmet adına buraya çaktığınız bir çivinin, eğitim adına yaptığınız her faaliyetin karşılığını alacaksınız’’ dedi.

Öğrencilerin ilgi ile dinlediği Gülpınar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

‘’Öğrenci dediğiniz silahları çatıştırmaz, fikirleri yarıştırır. Benim sizden ricam silahları ve kaba kuvveti çatıştırmayacaksınız. Sağcı, solcu, inançlı, inançsız, hangi görüşten olursanız olun, buna saygı duyuyorum mutlak suretle ellerinizde kalem, kafanızda fikirler olsun. Öğrenci dediğiniz silahları çatıştırmaz, fikirleri yazıştırır. Başka hiçbir şeye tenezzül etmeyin. Aksi takdirde bunun hiç birinize faydası olmaz. ‘’ dedi.

Bu makamlar gelip geçici.

Gülpınar, öğrencilere makamların gelip geçici olduğunu da belirtti.  Birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Gülpınar ‘’Bizler bir kişi olarak değil, hep birlikte insana yatırım
yapmaya devam edeceğiz. Bir üniversite ya da bir fakülte bu yaptıklarımız cüzi şeyler ama geleceğe dönük düşününce insana yapılan yatırım olarak görüyorum. Bunu semeresini birlikteliğimizin neticesinde göreceğiz. Nerede birlik varsa orada kuvvet vardır. Bizim için il olmaktan daha önemlisi, bu yatırımlardan daha önemlisi birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz. Biz birlikte hareket edebilirsek, hem burada, hem memlekette hem de Ankara’da, Türkiye’nin neresine gidersek gidelim, milletvekili olduğumdan bu yana hep üzerinde hassasiyetle durduğum konu birlik ve beraberlik meselesidir. Birliğimizi muhafaza edersek hem maddi hem de manevi anlamda kimse elimize su dökemez. Yeter ki bu hususu göz ardı etmeyelim.’’ Dedi.

Alkış tufanı koptu.

Milletvekili Gülpınar’ın salona girmesiyle, alkış tufanı koptu. Gülpınar kendisine gösterilen sevgi gösterisinin nedenini de açıkladı. Gülpınar ‘’Bu alkışlarda benim ne milletvekili olmamın ne de kendi çabamın bir etkisi yok. Bu sevginin, alkışların yegane kaynağı, 150 yıl önce bu topraklara atılan sevgi tohumlarıdır. Şer akımlarının etkisi de onlara tesir etmedi. Hiçbir şekilde o akımlarının etkisinde kalmadılar.’’ Dedi.

İki husustan haz alıyorum.

Gülpınar, öğrencilere Milletvekilliğinin iki hususundan haz aldığını da belirtti. Gülpınar ‘’Türkiye, Şanlıurfa ve Siverek’i Avrupa’da, temsil etmenin ve ufakta olsa hizmetlere vesile olmanın dışında milletvekilliğinin hiçbir şeyinden haz etmiyorum’’dedi.  

Törende açılış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, fakültenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi.
Törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Siverek Kaymakamı Vural Karagül, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, HRÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Şerafettin Çelik, Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Başkanı Besim Şişman, Türkiye Petrolleri Adıyaman Üretim Müdürü Mehmet Oğuz Şahin ve öğrenciler katıldı.