Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi, düzenlediği Program ile   2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına başladı.

Osmanbey Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesi Anfi salonunda düzenlenen Akademik yıl açılış Töreni, 15 Temmuz Şehitleri'ne saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda Devlet konservatuarı öğretim üyesi Doç. Dr. Efgan Zeki SALEH'in piyano konseri ve Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta’nın “Ufkumuz” konulu ilk ders vermesiyle program sona erdi.

Açılış konuşmalarında Türkiye’de neden çok az sayıda akademik çalışma olduğunu sorusunu soran Rektör Taşaltın, Buna ideolojik değil bilimsel cevap vermemiz gerektiğini söyledi.

EĞİTİM FAKÜLTESİNE YENİ BİNA YAPILACAK

Önümüzdeki yıl için Eğitim Fakültesi binasının yapımı için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Taşaltın; “İnşallah gelecek sene temel attık diye bir müjde ile başlarız. Fakültemizi yeni binasında ve yeni bölümlerin eklenmesiyle eğitimine devam etmesini temenni ediyoruz. Bunun için yerimiz hazır. Parasal sorunu da hal ettiğimizde yapımına başlayacağız” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Usta'nın verdiği ilk dersle program sona erdi.