Harran ilçesinde eğitim seferberliğini  yaymak ve her kız çocuğunu okullu yapmak adına Harran Kaymakamı Ömer Faruk ÇELİK, kız çocuklarının mektuplu çağırısı üzerine ailelerine ev ziyaretinde bulundu.

Kız çocuklarının eğitiminin önemi konusunda farkındalık oluşturmak için tek tek ailelerle bir araya gelen Kaymakam Ömer Faruk ÇELİK, kız çocukların okula gönderilmesi yönünde aileleri teşvik ediyor.

Türkiye genelinde eğitimle ilgili yapılan tüm çalışmalara rağmen bölgede halen okuma çağına gelmiş çocuklarını okula göndermeyen ailelerin olduğunu belirten Kaymakam Ömer Faruk Çelik, sorunun çözümü için sürekli mesai harcanmasının gerektiğini dile getirdi.

KAYMAKAM ÇELİK; İLK ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Kaymakam Çelik; ‘’Köylerimizin her türlü ihtiyaç ve sorununda, İlçe daire amirlerimizle gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerimizde köylerimizin ve vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyor, köylerimizin eksik ve sıkıntılarını yerinde tespit ediyoruz.

Aynı zamanda bu konuda toplumsal bilincin geliştirilmesine ve yapısal sorunların giderilmesine yönelik faaliyetlerin de devam edeceğini dile getiren Kaymakam ÇELİK; İlçemiz merkez ve köylerinde okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmayacağını, Ekonomik olarak okula gidemeyen öğrencilerimizin ise eğitim masraflarının karşılanarak eğitime kazandırılacağını’’ ifade etti.