Hilvan Meslek Yüksekokulu salonunda gerçekleşen akademik açılış törenine; Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turğut, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Prof. Dr. Ali Sarıışık, Hilvan MYO Müdürü Prof. Dr.Seyit Ahmet Oymak, Üniversite Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif Nacar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 15 Temmuz ile ilgili çeşitli görsellerin yer aldığı sunum yapıldı.

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık yaptığı konuşmada Harran Üniversitesi Rektörlüğü olarak daima öğrencilerin yanında olacaklarını belirterek; “Geçmişte uzun süre çalıştığım üniversitelerde Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri yaptım. Bu okulların sıfırdan başlayıp, gelişmelerini görmüş birisi olarak bir Meslek Yüksekokulunun ilçeler için çok büyük önem arz ettiğini biliyorum. Sizleri her zaman destekleyeceğiz. Bu açılış töreninin önemli olduğunu düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı

Bilgi eğitim hakkı, hakkı aramak isteyen kutlu bir yolculuk olduğunu söyleyen Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay;  “Öğrenci kardeşlerime tavsiyem zamanlarını iyi değerlendirmeleridir. Kendinize bir hedef seçin. Ve o hedefe kilitlenerek yol alın. Bilinmelidir ki, üniversite özgür düşünceyi yöneten iradesi ile kendini geliştirmeyi çalışan bir yoldur. Üniversitede akademisyen, hocalar size bir yol açar o yolda sizin yürümesini ister. mesele iki yıllık ve dört yıllık değil! Üniversiteyi biterken buradan özveriye, özgür düşünceyi savunan bir iradeniz olsun. Araştırmayı kendine ilke edinmiş bir insan olmalısınız. Ondan sonra herhangi bir işe girdiğinizde başarılı olduğunuzu göreceksiniz ’’dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 15 Temmuz darbe girişimi sürecine değinerek, Türkiye'de yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yapılan darbe girişimine karşı durduğunu belirtti. Bayık, aynı birlik ruhu içerisinde yaşamamız gerektiğini anlatarak, akademik yılının açılışına katılan öğrencilere başarılı olmalarının şart olduğunu ve kendilerine verilen her emeğin karşılığını da gösterecekleri başarıyla karşılık bulacağını söyledi.

Açılış töreninde söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik; “Kendini öğrenmeye istek duyan bir öğrenci kitlesi gördüğümüz zaman hocalar olarak mutlu oluyoruz. Ülke ve bölge olarak çok daha iyi duruma, daha refah içerisinde bir toplum haline geleceğiz. Bu noktada özellikle öğrencilere çok büyük iş düşüyor. Ülkeyi daha ileri seviyelere taşıyacak olanlar sizlersiniz. Yönetim olarak öğrencilerden gelen sosyokültürel ve benzeri faaliyet isteklerini destekliyoruz” diye konuştu.

Hilvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak Hilvan MYO’nun fiziki konularından bahsetti.

Prof. Dr. Oymak: ; “Okulumuz, ilk açıldığı yıllarda fiziki yapısı uygun olmayan küçük bir binada 2 programla uzun süre öğretimine devam ettikten sonra, özellikle fiziki koşullarımızı iyileştirmek adına iki yıl önce bir hayırsever iş adamı tarafından içinde bulunduğumuz bu bina yapıldı. Fiziki koşullar iyileştirildikten sonra program sayımızı arttırmaya karar verdik, 2 program daha açtık. Bankacılık ve Sigortacılık programıyla İş Sağlığı ve Güvenliği programı, İnşaat Teknolojisi ve Büro Yönetimi programımız zaten başlangıçta vardı. Bunlardan 3 programımız şuanda aktif ve öğrenci alıyor. Sadece İş Sağlığı ve Güvenliği programımız mevzuattan kaynaklanan bazı engellerden dolayı henüz öğrenci alamadı. İnanıyorum ki önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni öğrencilerimizi de bu bölüme alacağız. Sevgili öğrenciler; Geldiğiniz bu okulda 2 yılınızı çok iyi değerlendiriniz, alabileceğiniz her şeyi verdiğimiz eğitimle buradan almaya çalışınız” diyerek yeni gelen öğrencilerin nasihatlerde bulundu.

Yaklaşık iki saat devam eden törenin sonunda katılımcıların onuruna kokteyl verildi.