Harran Üniversitesi (HRÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından "Küçük Bedenime Dokunma" adlı panel düzenlendi.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye Yerleşkesinde gerçekleştirilen panelde Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, öğretim görevlisi Özlem Kekil ve Çocuk Şube Komiseri Mehmet Yolcu, çocuk istismarı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

HRÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, panelde yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında çocuk istismarının giderek arttığını belirtti.

Çocuk istismarının toplumların kanayan yarası haline geldiğini anlatan Elmastaş, "Bilindiği üzere günümüz dünyasında çocuk istismarı giderek artmaktadır. Giderek artan bu sorun, toplumların adeta kanayan bir yarası, kronikleşen bir sorunu haline gelmektedir. Özellikle kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı Ortadoğu coğrafyasında çocukların istismara daha fazla maruz kaldığını görmekteyiz." diye konuştu.

Öğretim görevlisi Kekil, çocukların da normal diğer bireyler gibi haklara sahip olduğunu belirtti.

Kekil, "İnsan hakları sözleşmesine göre çocuk 0-18 yaş arasındaki bir bireydir. Biz, bu bireye istediğimiz her şeyi yapamayız. O çocuğun kendi hakları vardır. Bir de istismar dediğimiz zaman sadece cinsel istismar değil, bunlar dört başlık adı altında ele alınıyor. Fiziksel istismar, cinsel istismar, duygusal istismar ve ihmal." diye konuştu.

Şanlıurfa Baro Başkanı Tüysüz ise, 20. yüzyılda yaşanan birinci ve ikinci dünya savaşından sonra çocuklar ve kadınların bu işten en fazla mağdur olan kesim olduğunu kaydetti.

Çocuk Şube Komiseri Yolcu da, "Suça sürüklenen çocuk ise ki suça sürüklense bile onun mağdur olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Sokakta çalışan çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Yolcu, "Biz sokakta çalıştırılan çocukların da bir istismara uğradığını düşünüyoruz, onlar için de çalışmalar yapıyoruz. Hatta bununla ilgili bir projemiz de var. Özellikle ışıklarda bekleyen çocuklarımızın kışın soğukta maalesef bedenen istismara uğradığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından panelistlere plaket verildi.