Programın açılış konuşmasını yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR; İpekyol Gençlik Merkezi olarak bu güne kadar sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal olarak birçok branşta ücretsiz olarak Bağlama, Gitar, Bilgisayar, Masa Tenisi, Halk Oyunları, İngilizce, Resim, Fotoğrafçılık, Zekâ Oyunları, Arapça, Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler derslerinde Atölye ve kulüp çalışmalarımız oldu. Bunun yanında Değerler Eğitimi, Madde Bağımlılığı, Sigaraya Hayır, Kutlu Doğum, Mevlana, Ağaç Dikimi, Kanser, Ramazan İftar, Yaşlılar haftası, Şehitleri Anma ve Dua Programı gibi daha birçok program düzenledik. Bugünde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Genelde uyguladığı “Tecrübe Konuşuyor” programını bizde İpekyol Gençlik Merkezi olarak yerelde “Tecrübe içimizde” diyerek her ay bir konuk davet ederek gençlerimizle buluşturmaya karar verdik. Bugünkü düzenlediğimiz programa konuşmacı olarak Gençlerin abisi, gençlere rol model olan Şanlıurfa’mızın sevilen, sayılan, saygın, mütevazı aynı zamanda Türkiye’nin oyuncakçı kralı, televizyoncu, işadamı, sanayici, dost meclisi, Gazi Ort. ve lisesi, Kapaklı Pasajı esnafı yönetim kurulu başkanı kısacası her parmağında bir marifet olan önemli bir şahsiyet olan Sayın İbrahim TORU beyefendiyi davet ettik, bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiği için teşekkür ediyorum. Amacımız her ay başarılı bir büyüğümüzü Gençlik Merkezimizde gençlerle buluşturarak Anılarını, tavsiyelerini, yaşamış olduğu sıkıntıları, hayat hikâyelerini ve tecrübelerini gençlerimize aktarmak ve bundan önemli paylar çıkarmaktır. Yaptığımız 2017 yılının bu ilk programının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
 
Program konuğu Sayın İbrahim TORU ise; Ayakkabı boyacılığı ile başlayan hayat hikâyesine bugün önce oyuncak dünyasındaki başarısı ve sonrasında Medya patronluğuna kadar devam eden bir yaşam sürecini gençlere anlattı. 11 çocuklu ailenin çocuğu olarak önce ayakkabı boyacılığı, işçilik, hamallık gibi ağır işlerde çalışarak rızkın onda dokuzu ticarettedir. Mantığı ile ticarete atıldım. Biriktirdiğim 8 adet çeyrek altınla atıldığımız oyuncak ticaretinde başarıyı yakaladık. 2009 yılında 12 milyon TL ciro yakalayan firmamız Şanlıurfa’da en yüksek vergi ödeyenler arasına da girdi. Türkiye’nin en büyük 5 oyuncak toptancısından biri olduk. Bölgenin ilk bowling salonunu açtık. Torutoys’u bir dünya markası yaptık. Şanlıurfa’nın ilk alış veriş merkezini açtık. Şanlıurfalı olarak ilin ulusal düzeyde özellikle de medyada yansıtılan imajından memnun olmadığını ve bundan dolayı da çok üzülen İbrahim Toru, bu durumla mücadele etmek için Kanal Urfa’yı kurduk. Türkiye’de ilk defa Türkçe, Kürtçe, Arapça dillerinde yayın yapan tek televizyon olduk. Bu dillere Zazaca ve İngilizce dillerini de ekledik. Doğu ve Güneydoğu illerinde bölgenin en iyi televizyonu olmayı, Şanlıurfa’dan ulusal yayına başlayan ilk televizyonu yapmayı başardık. Herkesin bize medya patronu, oyuncakçılar kralı gibi lakaplar takmalarına rağmen ben Urfa’nın Urfa’lının işçisi olduğumu her yerde söyledim. Şuanda mevcut işyerlerimizde 1000 üzerinde çalışanımız var dedi.
İbrahim TORU sözlerine Başarının sırrı 5 S de gizli. Bunlar Sevgi, Samimiyet, Sadakat, Saygı ve Sabır bunlar olduğu müddetçe hayatta başarılı ve mutlu olmamak için hiçbir sebep yok bu nedenle hep azimli, dürüst ve çalışkan olarak hayatınıza devam edin böyle çok daha huzurlu ve mutlu olursunuz. Geleceğimizin teminat sizlersiniz. Sizleri böyle mutlu görünce ülke ve milletim adına daha ümitvar oluyorum. Sevgili Gençler Siz siz olun bu devletin milletin kıymetini bilin. Özelikle manevi değerler ile Vatan, millet, devlet ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutun. Dedi. Program sonunda İbrahim TORU Gençlere ücretsiz olarak Urfacity AVM 12 D Sinema filmi ve Bowling oynamaya davet etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M.Hakan KEŞKÜŞ ise; Toplumda gençlere rol model olan başarılı ve önemli şahsiyetleri gençlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Amacımız bu programlardan önemli paylar çıkararak farkındalık oluşturmaktır.Yaptığımız her türlü çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Güngör Azim TUNA, Vali Yardımcısı Ufuk AKIL’ a ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.