Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bağlı İpekyol Gençlik Merkezi her ay rutin olarak düzenlediği “Geleneksel Gençlik ve Aile Buluşmaları 9.” Seminerini gerçekleştirdi. Seminere Şanlıurfa İpekyol Gençlik Merkezi Din ve Ahlak, Arapça Eğitmeni İbrahim Halil ARICI konuşmacı olarak katıldı. Seminere İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR, İpekyol Gençlik Merkezi kursuna kayıtlı kursiyerler ve üyeleri katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR;  Her ay, rutin yapılan farklı konu ve konukla Gençlik ve Aile Buluşmaları programımızın 9. Yapıyoruz. İslam’ın ahlaka verdiği önem iyilikleri sunmak ve teşvik etmek, kötülüklerden sakınmak prensibidir. Amacımız gençliği her kategoride her alanda bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Bugünde din ahlak ve Arapça dersi hocamız tarafından İslamda Güzel Ahlak ve Önemi hakkında bilgilendirmede bulunacak kendisine ve sizlere seminere katıldığınız için teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan bizlere güç veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan KEŞKÜŞ’e teşekkür ediyorum.
 
Seminere konuşmacı olarak katılan İpekyol Gençlik Merkezi din ve ahlak, Arapça eğitmeni İbrahim Halil ARICI ise; Konumuz İslamda Ahlak ve Önemi… Sağlıklı bir vücut sahibini nasıl dinamik yapıyorsa sağlıklı ailelerde toplumu güçlü ve dinamik hale getirirler. Toplumu oluşturan bireylerin güzel ahlaklı olması bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Toplumsal ahlak, bireyin ahlaklı olmasıyla mümkündür. Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadislerinde ahlakın ne kadar önemli yer tuttuğunu görmekteyiz. “ En güzel ahlak Allahın yüce ahlakıdır.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hakan KEŞKÜŞ ise; Yaptığı açıklamada Ahlak insanların kötü işlerden korunması iyi ve güzel davranışlar kazanması için gereken yolları göstererek ruhu ve bedeni temizler kötülükleri iyiliklere çevirir. Peygamber Efendimiz bir hadisinde sizin en hayırlınız ahlakça en güzel olanınızdır. Diyerek ahlakın önemine dikkat çekmiştir. Bu seminerin hazırlanmasında emeği geçen İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm AKTABUR ve ekibine teşekkür ederim. Bizlere her konuda her zaman desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Güngör Azim TUNA başta olmak üzere vali yardımcısı Ufuk AKIL’ a ve seminere katılan katılımcılara kurumum ve şahsım adına teşekkür ederim. Dedi.
 
Programa katılan kursiyer ve davetliler seminerden memnun kaldıklarını ve bu tür programların devam etmesini istediler.