Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü İlçe Belediyesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yıllının ilk günlerinde, ilçenin Çankaya Mahallesinde bulunan billboardu kalem ve şekerle kaplattı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Karaköprü İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu’nun katıldığı etkinlikte, Başkan Baydilli ve Kaymakam Kutlu öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilere trafik kurallarının yer aldığı bilgilendirme kitapçığı dağıttı.

Etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Baydilli, öğrencileri unutmadıklarını göstermek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Başkan Baydilli, “2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının açılışı nedeniyle biz de Karaköprü Belediyesi olarak öğrencilerimizi unutmadığımızı gösterme adına Karaköprü Belediyemizin önünde bulunan billboardlara şeker ve kalem yerleştirdik. Şanlıurfa’mız Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin başında bulunuyor, öğrenci nüfus yoğunluığu da çok fazla. Biz de çocuklarımıza çok önem verdiğimiz için, onların Türkiye'nin geleceği olduğuna inandığımız için yöneticiler olarak her zaman on ların destekçisi olacağız. Bugünkü etkinliğimizi de eğitim dönemine başlayan çocuklarımız için yaptık" diye konuştu.

Okumayı öğrencilere aşılamak gerektiğinin altını çizen Başkan Metin Baydilli şöyle konuştu:  “Hepimiz Müslümanız. ilk ayet İkra (Oku) bizim onlara her zaman bunu öğretmemiz lazım. İslam için okumanın önemini vurgulamanın yanında bunu onlara aşılamamız gerekiyor. Bizim için okumanın önemi, Türkiye’yi, Şanlıurfa’mızı ve Karaköprü’müzü büyütme anlamında önemlidir."

Başkan Baydilli, tüm öğrenciler ve öğretmenlerin 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını kutlayarak başarı dileğinde bulundu.