Sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olan Karaköprü Belediyesi, bu kez katı atıkların geri dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla öğrencilere geri dönüşüm, katı atıkların dönüşümü ve çevre temizliği ile ilgili seminer verdi.

Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçedeki 100. Yıl İlkokulu'nda düzenlenen programda Çevre Mühendisi Şükrü Karaca tarafından öğrencilere katı atıkların geri dönüşmesinin çevreye ve ekonomiye faydaları hakkında bilgi verildi.

Seminerde öğrencilere slayt gösterisi ve kısa filmlerle geri dönüşüm kapsamına giren, ayrıca toplanması gereken atıkları aktaran Çevre Mühendisi Şükrü Karaca, bu atıkların doğaya atılması durumunda büyük zararları olduğunu ancak geri dönüşüm ile birlikte hem daha az ağaç kesilmesinin sağlanacağını hem de ülke ekonomisine ciddi derecede katkı sağlayacağını söyledi. 

 Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından öğrencilere geri dönüşüm ve katı atıklar ile ilgili bilgi verilen broşürler dağıtılırken, okula da katı atık toplama ile atık pil toplama kutuları bırakıldı. 'Geri Kazanım Projesi' kapsamında ilçedeki okullarda geri dönüşüm ve katı atık ile ilgili seminerler verilmeye devam edileceği öğrenildi.