Karaköprü Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor. Öğrencilerin uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı konusunda bilgilenmesi adına Karaköprü Belediyesi, okullarda 'Sağlıklı huzurlu ve mutluyum, çünkü zararlı alışkanlıklarım yok' konulu seminer düzenleyerek farkındalık oluşturmayı hedefliyor.  İlçedeki Ayşegül Kaman Anadolu Lisesi'nde yapılan seminere Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve Karaköprü Belediye Meclis Başkanvekili Bekir Sıtkı Akyol da katılırken, Psikolog Emel Ezgi ve Belediye Başkan Danışmanı İsmail Zorlu uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı, uzak durma yolları ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Seminerde konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, öğrencileri en iyi şekilde geleceğe taşımak ve her anlamda onların yanında olmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Allah'a şükür ki ailemizin, öğretmenlerimizin ve büyüklerimizin eğitimi, desteğiyle hiçbir madde bağımlılığımız olmadı. Siz gençlerin alkole, uyuşturucuya bulaşmaması için bu programları düzenliyor, hayatlarına şekil vermelerini sağlamaya çalışıyoruz. Şanlıurfa şu anda Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ili konumunda ve biz bu gençlerin zararlı maddelerden uzak durarak kendilerini geliştirmelerini, ileride ülkeye ve ailelerine faydalı birer birey olmalarını istiyoruz. Bu seminerlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, konuşmacı hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

 Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, seminer sonrası öğrencilere 'Alkollü içkiler, sigara ve madde bağımlılığı' konusunda bilgi veren kitap dağıtırken, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.