Üreten Bir Nesil Yetiştirilmek Amaçlanıyor

Proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği, sayısal zeka ve ürün geliştirme deneyimi kazandırılması hedefleniyor. Dünya’nın tüm gelişmiş ülkelerinde erken yaşta kodlama eğitimlerinde kullanılan materyaller ve yerli kodlama eğitimi platformunun da içinde yer alacağı genişletilmiş bir müfredat ile genç simalara yenilikçi ve üretkenliklerini artıracak bir eğitim programı sunuluyor.

8 Mayıs-24 Haziran Tarihlerinde Eğitimlere Başlanacak

Tüm Türkiye’de 8 Mayıs -24 Haziran tarihleri arasında başlayacak olan eğitimlerin sonunda en iyi 100 öğrenci seçilerek onlara bilişim uzmanları tarafından, yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecek ve bu öğrenciler için TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılacak.

“Geleceğe Yön Verecekler”

Gerçekleştirilen proje hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Kod Adı 2023” projesi ile gençlerin, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacaklarını belirterek, “Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek” dedi.

Bakan Kılıç, “Dünyada her alanda çok hızlı bir değişim yaşanıyor. Gençlerimizin çağın gerisinde kalmaması için çalışmalar yapıyoruz. Gençlerin, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“Dünya Her Alanda Değişiyor”

Dünyada her alanda olduğu gibi teknoloji ve bilişim alanında da son derece hızlı bir değişim yaşandığına işaret eden Bakan Kılıç, “Gençlerimizi iyi eğitir, teknolojik anlamda donanımlı hale getirirsek, içlerindeki girişimci ve yaratıcı ruhu desteklersek bu genç nüfus bizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacaktır. Bu eğitimlerin ardından inanıyorum ki Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek” diye konuştu.

Bakan Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep beraber çok daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Yarının büyük Türkiye’sinin emanetçisi gençlerimizi pırıl pırıl yetiştirmek, geleceğin yöneticileri olacak gençlerimizi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaları yönünde eğitim almaları gayretiyle hareket ediyoruz.”

Şanlıurfa’da 4 Ana Başlıkta Eğitim Verilecek

Şanlıurfa Bahçelievler Gençlik Merkezinde eğitime katılan gençlerimize web programlama, mobil uygulamalar, oyun ve animasyon ve robotik-elektronik eğitimleri verilecektir.

Başvurular ve şartları

1.Gençlik Merkezi Üyesi olması,
2.Gencin 01 Ocak 2002 ile 31 Aralık 2005 tarihleri arasında doğmuş olması,
3.Gençlik Merkezi üyelik tarihinin önceliği,
4.Eğitim için başvuru tarihinin önceliği,
5.Gencin okul başarısı gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.
6.Başvurular online olarak
http://kodadi2023.gsb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

Detaylı bilgi için Gençlik Merkezlerimizi ziyaret edebilirsiniz.