Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen protokol imza törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü temsilcisi Mohammed Alnsarı ile Türkiye Said Yardım Derneği sorumlusu Mahmoud Al Aouıss katıldı.

İslami hayır çalışmalarının tüm Türkiye’de duyulduğunu söyleyen Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü Temsilcisi Mohammed Alnsarı, Kızılay ile de bir işbirliği yaparak Suriye’de sağlık hizmetlerine yönelik yatırımlar yapacaklarını söyledi.

Batının hedefinde Suriye ve Türkiye olduğunu dile getiren Alnsarı, Şanlıurfa’da bu hayır hizmetlerini yaparken bir de İslam ülkeleri arasındaki kardeşlik ve işbirliğini geliştirmek istediklerini bu amaçla kültür merkezi gibi farklı çalışmalar da yapabileceklerini, İslam kardeşliğini pekiştirmeye yönelik programlar, tanıtım kampanyaları düzenlenirse bunda yer alabileceklerini dile getirdi.

Türkiye Said Yardım Derneği sorumlusu Mahmoud Al Aouıss de hayır işler için yol açan Vali Erin’e teşekkür ettiklerini belirterek, “Peygamber efendimiz devlet kururken iki şeye dikkat etti. Birincisi Allah’a iman, ikincisi ise kardeşlikti. Ne okursanız okuyun, önemli olan iki şey iman ve kardeşliktir. Bu dünyayı imar eden insandır. Dili, rengi değişse bile Allah’a iman edenler birdir. Bu, bize dinimizin emridir. Dünya kurulduğundan bu yana iyiler ve kötüler vardır. Peygamberimizin zamanında da vardı bu insanlar. Kim ne yaparsa kendi nefsine yapar. Şu anda biz gözlerimizle görüyoruz ki, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti gibi kardeşlik Türkiye içinde gerçekleşmiştir. Biz, tasadduk etmekle maldan bir şey eksilmeyeceğine inanıyoruz. Herkes bunu tecrübe edebilir. Onun için Peygamberimiz Bilal’e vermeyi emretmiştir. Müslümanlar arasındaki kardeşliği bozmak isteyenler çok çalışmalar yaptılar. Oysa dinimiz tüm insanlar arasında barışı emreder. Hatta bir Müslüman gayrimüslime de yardımcı olabilir. Yine dinimize göre, bir insan öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Biz de kalbi duygularla Kuveyt ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağına katkı sunmak amacıyla buradayız. Türk işadamları da Kuveyt’te yatırımlarda bulunuyor. Bunlar çok güzel gelişmeler, inşallah Müslümanlar arasında sarsılmaz bağlar böylece kurulacak. Allah, tüm hayırseverlerin çalışmalarını kabul etsin” diye konuştu.

Kuveytli hayır sahiplerine Suriyeli muhacirlere yönelik yaptıkları hayır hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Vali Erin ise, yapılan hizmetleri kamuoyuna anlattıklarını, bu hizmetlerin iki ülke arasındaki bağları güçlendireceğini ve İslam kardeşliğini pekiştireceğini ifade etti.

Şanlıurfa’da Suriyeli muhacirlere yönelik birçok hayır hizmetinin, Suriye’den Kuveyt’e, Katar’a göç etmiş hayırseverler tarafından yapıldığını, Organize Sanayi Bölgesinde binlerce insana ekmek üreten bir fırının da bu hayırseverler tarafından yapıldığını kamuoyuna duyurduklarını kaydeden Vali Erin, böylece “Suriyeliler bize yük oluyor” algısını yıkmaya çalıştıklarını kaydetti.

Okul yapımına yönelik protokolün imzalanmasının ardından Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü temsilcisi Mohammed Alnsarı tarafından, hayır hizmetleri yapmaları için çağrıda bulunan ve kolaylık sağlayan Vali Erin’e bir teşekkür plaketi takdim edildi.