4-8 Aralık tarihleri arasında, Mısır’ın Sharm El Sheikh şehrinde gerçekleşen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatı’nda (EISTEF) Türkiye’yi Urfalı iş adamı Murat Gülel’in yönetim kurulu başkanı olduğu Modern Eğitim Koleji temsil etti.

GURURLANDIRAN BAŞARI.

6 projeyle Türkiye’yi temsil eden Modern Eğitim Koleji Fen Lisesi öğrencileri, Uluslararası Bilim ve Mühendislik Olimpiyatı’nda 5 kategoride toplamda 2 altın, 8 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

70 ÜLKEDEN 1500 PROJEYİ GERİDE BIRAKTI.

Şanlıurfalı iş adamı Murat Gülel tarafından İstanbul Beylikdüzü’nde 2017 yılında eğitim ve öğretime açılan Modern Eğitim Koleji (MEK) öğrencileri, Türkiye’nin bayrağını Mısır’da başarıyla dalgalandırdı. Egyptian Association For Science and Engineering (EASE) tarafından Mısır’da düzenlenen yarışmada, Modern Eğitim Koleji öğrencileri, yarışma finaline kadar 70 ülkeden 1500, Türkiye’den ise 400 projeyi geride bıraktı. MEK kolejinin öğrencilerinin finale yükselen 6 projesi dünya elemelerinde ilk 10’a girdi. Türkiye, (EISTEF) finalinde projesi en fazla yarışan ülke oldu.

ABD’Yİ GERİDE BIRAKTI.

Türkiye, MEK kolejinin projeleriyle birlikte ABD’yi geride bıraktı. ABD, Türkiye’yi 4 proje ile izledi. Yarışmada 50 finalist proje yarıştı.

‘’BÜYÜK BAŞARININ HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ’’

Modern Eğitim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülel, ödül töreninde yaptığı konuşmada Türkiye’nin gelişmesinde en önemli payın eğitime ait olduğunu belirtti. Gülel ‘’Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması için ülkemize eğitimde örnek teşkil edecek bir okul açtık. Modern Eğitim Koleji olarak öğrencilerimizin 2018 Uluslararası Bilim ve Teknoloji Olimpiyatı’nda elde ettikleri büyük başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve onları destekleyen ailelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

‘’ARTIK TEKNOLOJİ 4.0’I KONUŞUYORUZ’’

Ödül görenine katılan Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur ise, Modern Eğitim Koleji öğrencilerinin İstanbul için önemli bir başarıya imza attığını söyledi. İlçe kaymakamı olarak öğrencilerle iftihar ettiğini de bildiren Kaymakam Okur ‘’Hepsini tebrik ediyorum. Beylikdüzü ’nün eğitimdeki kalitesi artık marka haline geldi. İstanbul’un 39 ilçesi arasında eğitimde yakaladığı kaliteyle ön plana çıktı. Bunda idarecilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin çok büyük payı var. Girişimcilerimizin de önemli bir katkısı var. İlçemizde hatrı sayılır miktarda özel okulumuz faaliyette. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonunu açıkladı. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak öğrencilerimizin şekilleneceği bir eğitim politikası yürürlüğe konuluyor. Çok önemli değişiklikler var. İdareci ve öğretmen arkadaşlarımız bu vizyonu okumalı ve buna göre çalışmalılar. Çağımız teknoloji ve bilgi çağı. Teknoloji 4.0’ı konuşuyoruz. Gelecekte çoğu işi insanların yerine robotlar yapacak. Öğrencilerimizin çağın gereklerine göre kendilerini şimdiden hazırlamaları gerekiyor. Modern Eğitim Koleji de bu hazırlanmanın gerçekleşeceği okullarımızdan biri’’ dedi.

Ödül törenine Kaymakam Okur’un yanı sıra AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile velilerde katıldı.

MEDYAURFA.COM

URFALI İŞ ADAMI MURAT GÜLEL