Suruç’un Suriye sınırında yer alan Mürşitpınar Ortaokulu öğretmenlerine gerçekleştirilen ziyarete; Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Hakan Keşküş, Suruç İlçe müdürü Ramazan Bulut, İdare İşler müdürü İbrahim Halil Alp, Spor Şube Müdürü Murat Bağış, Tesisler Şube Müdürü Emrah Yaşar, Gençlik Merkezi müdürleri ve liderleri katıldı.   
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Hakan Keşküş, öğretmenlerin sınırın sıfır noktasında görevlerini zor şartlar altında icra ettiklerini belirterek onların 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenlere karanfil dağıtan Müdür Keşküş, yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değneğin analarla öğretmenlerin elinde olduğunu vurguladı.

“ÖĞRETMENLERİN KAÇIŞ ARAYIŞINDA OLMASI BİZLERİ ÜZÜYOR”

Öğretmenlerin her türlü zorluğu aldırış etmeden fedakârlık örneği gösterdiğini dile getiren Keşküş, öğretmenler günü için hazırladıkları pastayı ise öğretmenlerle kesti.
Öğretmenler ile sohbet eden Müdür Keşküş, öğretmenlerin Şanlıurfa’ya gelip daha sonra Şanlıurfa’dan kaçış arayışında olmasının üzücü olduğunu belirterek şunları söyledi;
 “Öğretmenlerimiz ne yazık ki Şanlıurfa’ya geldikten sonra Şanlıurfa’dan kaçmanın derdine düşüyor. Biz öğretmenlerimizin kaçış arayışında olmasını istemiyoruz. Bu durumu en iyi ben bilirim okula giderken bu nedenle çok öğretmen değiştirdim bu öğrencileri olumsuz etkilemekte öğretmenlerimize rica ediyoruz lütfen Şanlıurfa’dan kaçmayın.”

MÜDÜR KEŞKÜŞ ÖĞRENCİLER İLE SOHBET ETTİ

Müdür Keşküş daha sonra sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet etti. İleride hangi mesleği yapmak istediklerini soran Keşküş, öğrencilerden “öğretmen” cevabını aldı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeler öğrencilere dağıtılırken voleybol topu isteyen bir kız öğrenci misafirlere ilahi söyledi.
Gerçekleştirilen ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu.