Başkan Baydilli, trafik kurallarının küçük yaşlarda öğrenilip uygulanması gereken, hayati önem taşıyan bir ders olduğunu söyledi.
 
Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, ilçeye bağlı 100. yıl İlkokulunda Karaköprü Belediyesi tarafından hazırlanan ve trafik kurallarının anlatıldığı kitapçıkları öğrencilere dağıttı. Kitapçık dağıtımı sırasında öğrencilere trafik kurallarının öneminden bahseden Başkan Baydilli, kuralları öğrenmeleri için dağıtılan kitapçıkları okumalarını tavsiye etti. Başkan Baydilli kitapçık dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada, öğrencilerin trafikte daha güvenli  hareket etmeleri için 'Trafik kurallarını öğreniyorum' kitapçığı dağıttıklarını ve çocukları önemsediklerini belirtti.
 
Başkan Baydilli, "Çocuklarımız bizim olmazsa olmazlarımızdır. Trafikte daha güvenli şekilde gidip gelmeleri için kuralların yazılı olduğu kitapçıkları onlara okuduk ve dağıttık. Biz her zaman için öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yanında olacağız. Genç nüfusu fazla olan bir şehirde yaşıyoruz ve gençlerimizi doğru yönlendirir, onların yanında olursak daha güzel bir Şanlıurfa daha güzel bir Türkiye olacaktır. Bu vesileyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
 
İlgilerinden dolayı okul yönetimine teşekkür eden Başkan Metin Baydilli, kitapçık dağıtımının ardından okulda anasınıfı veli toplantısına katılarak velilerle sohbet etti.