Şanlıurfa'da eğitime her zaman destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' projesi kapsamında hazırlanan kaynak kitaplar 861 okula dağıtılacak. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı Batı klasikleri, Doğu klasikleri ve Türk klasiklerinde oluşan kitap setinin dağıtımı için Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Kitap dağıtımı için Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda düzenlenen protokol imza töreninde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, hazırlanan 3 protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında Şanlıurfa genelinde 861 okula 400 bin kaynak kitap dağıtılacak olup İlkokul, Ortaokul ve Liselerde 'Şanlıurfa'nın Kurtuluşu' konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek. 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' projesi kapsamında yine İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik ödüllü şiir, kompozisyon ve resim yarışması gerçekleştirile

İLK ETAPTA 100 BİN KİTAP DAĞITILACAK

İmza töreninin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelindeki köy okullarına dağıtılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüze bin 500 gönder bayrağı teslim ettik. Eğitim, eğitimcilere bırakılmayacak kadar hayati bir meseledir. Ordumuzun mücadelesinde bu millet her safhasında ordumuzun yanındaysa, eğitim ordumuzun yanında da başarıyı sağlayamazsak silahlı ordumuzun aynı başarıyı sağlaması mümkün değildir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi hizmetler veren Milli Eğitim Müdürlüğümüze her zaman desteklerimiz devam ediyor. Bizim için can verdiğimiz olan Şanlı Bayrağımızı hediye ediyoruz. Ayrıca milli mücadelemiz var. Milli mücadelemiz aslında bundan 96 yıl önce bitmedi, milli mücadelemiz halen devam ediyor ve bu ülke Afrin'de de çok yoğun bir milli mücadele vermektedir. Millet olarak tek yürek toplu halde çarpmaktayız. Allah'ın izniyle bu bayrak bu gönderden inmez ve bu Ezan da dinmez. Bu şuuru yaşatmak amacıyla çocuklarımıza yönelik ilk, orta ve liselerde öğrenim gören çocuklarımıza yönelik Şanlıurfa'nın kurtuluşu temalı ödüllü kompozisyon yarışması düzenliyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak 400 bin kitap hazırlandı ve bu 400 bin kitabın 100 binini protokol kapsamında okullarımıza dağıtacağız. İlk etapta 100 bin kitap dağıtacağız. Yine proje kapsamında ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik şiir, kompozisyon ve resim yarışması düzenleyeceğiz” dedi.

TURAN: EĞİTİMDE BÜYÜKŞEHİR YANIMIZDA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin eğitime yönelik düzenlediği desteklerden dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise "Büyükşehir Belediyemizle birlikte Şanlıurfa için çok hayati öneme sahip çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizin katkısını çok ciddi anlamda yanımızda hissediyoruz. İmzalanan 3 protokol de şu an bizim Şanlıurfa'nın bütün ilçelerinde başlatmış olduğumuz 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' kampanyası ilaç niteliğinde bir protokoldür. Kampanya kapsamında hazırlanan kaynak kitaplarını öğrencilerimize dağıtmış olacağız. Katkılarında dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin Başlattığı 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' projesi kapsamında daha önce bin 500 okula Bayrak dağıtıldı.