Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü STEM ve Bilim Merkezinde öğrenciler, robotik kodlama, teknoloji ve tasarım konularında uygulamalı eğitimle geleceğe hazırlanıyor.

STEM Proje Koordinatörü, Ahmet Göçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezdeki eğitimler sayesinde yurt dışındaki ortaklarıyla çalışmalar gerçekleştirerek öğrencileri yarışmalara hazırladıklarını söyledi.

Haziran ayında ABD'de yapılacak STEM yarışmasına Şanlıurfa'yı temsilen STEM öğrencilerinin katılacağını ifade eden Göçen, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle köy ve ilçelerden merkezimize öğrenciler taşınıyor. Bu kapsamda son 3 ay içinde yaklaşık 3 bin öğrenci burada eğitim alma imkanı buldu. Öğrencilerimizden bir kısmı da 5 gün süresince robotik dersler ve robotik kodlama dersleri alabiliyor. Öğrencilerimizi burada eğiterek okullarda matematik, fen ve teknolojik tasarım gibi derslerde uygulama şansı bulmalarını sağlamak ve ileride üniversiteye gidecek öğrencilerimizin kendi alanlarında en iyisi olmalarını amaçlıyoruz."

Fen Bilgisi öğretmeni Fikriye Gezen ise merkezin fen atölyesinde deney ortamı oluşturduklarını belirterek, öğrencilerle mikroskop, DNA, parmak izi ve kan grubu gibi çalışmaları uygulamaları olarak yaptıklarını söyledi.

STEM Eğitmeni Abdurrahim Sargın ise yerli yazılımın önemli olduğu bu dönemde öğrencilere kodlama, robotik ve yazılım dersleri verdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin merkezde aldıkları eğitimle kendi yazılımlarını yapabildiklerini aktaran Sargın, şunları kaydetti:

"Bu eğitimlerle okullarda öğretmenleriyle yerli yazılımlar geliştirdiklerini görüyoruz. Merkezimizde kodlama robotik derslerine tüm öğrencilerimizi bekliyoruz. Ayrıca öğretmenlerimize de bu kapsamda hizmet içi eğitimler veriliyor. Öğrencilerimiz kendi robotlarını programlayıp oyunlarını kurup oynayabiliyor. Öğrencilerimiz üniversitede hangi bölüme giderse gitsin, robotik kodlama ve yazılım dersini almış olmaları onları bir adım daha öne taşıyor."