İlk günden itibaren yoğun ilgi gören fuarda yayın evlerini temsilcileri ve yazarlarla görüşen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Şanlıurfalı kitap severlerin ilgili çok güzel. Ortam çok güzel" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına hazırladığı '1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı'na Şanlıurfalı kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor. Rabia Meydanında düzenlenen fuara bu yıl 115 yayın evi ve 84 yazar katılım gösterdi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: OKUMAK ÖNEMLİDİR

Şanlıurfalı kitap severler için fuarlar düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Çiftçi: " 11 Nisan Kurtuluş etkinlikleri kapsamında ayın 7'sinde başlatmış olduğumuz kitap fuarına bir haftada 142 bin kişi giriş yapmış bulunuyor. Katılan yayın evleri ve yazarlarımız ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını gözlemledim. Şanlıurfalı hemşehrilerim için her zaman kitap fuarları, bilim fuarları, bilişim fuarları, teknik, tekstil, tarım fuarlarını düzenleriz. Kitap okumak güzeldir. Şanlıurfa'ya okumak yakışıyor. Okumayanın dünyası dar kalır. Okuyanın dünyası genişler. Yeni pencereler açılır. Hani derler ya bahçesi yemyeşil bir ev ve evin içi dolu kitap isterim. İşte kitap bu kadar önemlidir. Hayat okumayla güzelleşir. Ortam çok güzel. İlgi çok fazla. Genç yılki fuarda 20 bin ziyaretçi vardı. Bu yıl şimdilik 142 bin ama iki gün daha sürmesiyle 162 bin dolayında bir ziyaretçi olacağını tahmin ediyoruz. Bu kayda değer önemli bir artış. Bu anlamda Kütüphaneler Şube Müdürlüğümüzün bu adımı önemli olduğunu ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına hazırladığı '1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı'na katılan yayın evi temsilcileri ve yazarlar yoğun ilgiden dolayı Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Şanlıurfa'da çeşitli kitaplara fuar sayesinde daha rahat kavuştuğunu belirten Şanlıurfalı kitapseverler ise fuarın düzenlenmesinden dolayı Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür ettiler.