Şanlıurfa'da, ortaokul öğrencileri harçlıklarıyla aldıkları fidanları başka okullara götürerek dikiyor.

Şenocak Ortaokulu tarafından hayata geçirilen "Şenocak Ortaokulu Kardeş Okullarını Ağaçlandırıyor" projesi kapsamında okulda eğitim gören öğrenciler, biriktirdikleri harçlıklarıyla satın aldıkları fidanları kırsal mahallelerde bulunan birleştirilmiş sınıflı okulların bahçelerine dikmeye başladı.

Proje kapsamında Mehmetçik İlkokulu'na giden okul müdürü Güney Aksoy, müdür yardımcısı Mehmet Yüksek ve öğretmenler, buradaki öğrencilerle okulun bahçesine fidan dikti.

Müdür Aksoy, öğrencilerinin kent merkezine giderek fidan almasının ve başka okulların bahçesine dikmesinin önemli olduğunu söyledi.

Projeyle öğrencilerin fidan dikmeyi alışkanlık haline getireceğini kaydeden Aksoy, "Öğrencilerimiz kendi harçlıklarıyla fidan aldığında fidanına sahip çıkmakta, yaptığı eylemin ne kadar önemli bir iş olduğunun farkına varmaktadır. Aynı zamanda bu etkinliği birleştirilmiş sınıflı bir okulda yapma amacımız ise oradaki minicik öğrencilerimize fidan dikme eyleminin önemini kazandırmak, büyük sınıflardaki ağabey ve ablalarını örnek almalarını sağlamaktır." dedi.