Siverek Belediyesi ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçede sınavlara hazırlanan 7 bin 800 öğrenci için deneme sınavı yapıldı.

Belediyenin kitapçık desteği ve ilçe Milli Eğitimin organizasyonuyla 94 okulda, ortaokul 7. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ile 11. sınıflar için ise Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için deneme sınavı gerçekleştirildi.

Sınav öncesi öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, adaylara başarı dileğinde bulundu.

İlçede eğitim kalitesini yükseltmek için çaba gösterdiklerini belirten Yılmaz, şu bilgileri aktardı:

"Bizler eğitim ve öğretimimizin kalitesini yükseltme amacıyla bize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bütün sınavları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sınavlarda başarı gösteren bütün okul yöneticilerimizi, öğretmen arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum, öyle inanıyorum ki bundan sonrada bu başarı seviyenizi daha da yükselteceksiniz." diye konuştu.

Kapanoğlu da deneme sınavının öğrenciler için çok faydalı olduğunu belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.