İlçede Suriyeli sığınmacılar için kampanya başlatan Cumhuriyet İlkokulu öğretmenleri, hayırseverlerin desteğiyle topladıkları çok sayıda kırtasiye malzemesini Abdalağa Mahallesindeki Vali Erdoğan Cebeci İlkokulunda eğitim gören 423 sığınmacı öğrenciye dağıttı.

Kampanyayla ilgili gazetecilere açıklama yapan okul müdür yardımcısı Sabri Varışlı, okulda görev yapan öğretmenlerin yanı sıra hayırseverlerinde desteğiyle böyle anlamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Türkiye'nin savaşın ilk gününden itibaren mağdur Suriye halkının yanında olduğunu anımsatan Varışlı, kendilerinin de bu anlamda eğitim çağındaki çocukları sevindirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Varışlı, bu tür etkinlikleri sürdürmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğretmenler ve hayırsever vatandaşların desteğiyle 432 Suriyeli öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk. Bunların içinde öğrencilerin ihtiyacı olan defter, kalem, boya, silgi gibi çok sayıda malzeme bulunuyor. Siverek'te ve Türkiye'de yaşayan tüm hayırseverlere çağrıda bulunuyorum, Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olalım. Bu anlamda bizim de çalışmalarımız artarak devam edecektir. Öğretmeler ve hayırseverler olarak yardımlarımız devam edecektir. Bugün bu çocukları bir nebze olsun sevindirebildiysek ne mutlu bize. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Suriyeli çocuklar da yardımın çok anlamlı olduğunu belirterek, hayırseverlere teşekkür etti.