Üniversitenin Eyyübiye Kampüsünde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı  ile başladı. Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu tanıtım filmi ve katılımcıların konuşmaları ile devam etti.

Açılış programında öğrencilere hitap eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, hem kendileri için hem de onlara emek veren aileleri için başarılı olmaları gerektiğini söyledi.

Rektör Taşaltın konuşmasında; Buraya gelen her öğrenci sadece bir öğrenci değil aynı zamanda birer evladımızdır. Bunları en iyi şekilde eğitmek bizim görevimizdir. Üzerimize düşen görevi yaparak ülkemize milletimize ve geleceğimize faydalı birer insan yetiştirmemiz lazım. Bunun için tüm öğretim görevlilerimiz gece gündüz çaba sarf ediyorlar. Yeni başlayan Öğrencilerimize başarılar diliyorum ve aramıza hoşgeldiniz diyorum” diye konuştu. 

Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Necmettin Elmastaş açılış konuşmasında şunları söyledi:  “Yeni gelen öğrencilerime seslenmek istiyorum. Burada sizi en iyi şekilde yetiştirip mezun etmek istiyoruz. 2 yıl gibi çok kısa bir sürede üniversite eğitiminizi tamamlayacaksınız inşallah. Teorik dersler yanında uygulama çalışmalarına ve sosyal ve kültürel faaliyetlere mutlak surette katılmanızı ve kendi alanınızda iyi bir donanımla okulu bitirmenizi istiyoruz. Eğer bireysel olarak da kendinizi geliştirmezseniz işe girme şansınız azalır. Yani yeterli bir donanımla mezun olmazsanız alacağınız diploma çok fazla bir anlam ifade etmeyecektir.  Dolayısıyla iyi laf yapanların değil, işini iyi yapanların daha şanslı olduklarını görüyoruz.  Özellikle özel sektörde bu önemli kriterdir. Ziya Paşa’nın meşhur “Ayinesi iştir kişinin, Lafa bakılmaz” sözü adeta özel sektörün bu bakış açısını özetlemektedir.”dedi.

Yaklaşık 2 saat devam eden programın sonunda katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.