Geçmişten günümüze medya’da yer alan haberleri toparlayarak Türkiye’ye karşı yapılan oyunları gün yüzüne çıkaran Taha Ün, “100 Yıllık Terane” kitabını gençlere anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Taha Ün’ün sunumuyla düzenlenen “100 Yıllık Terane” söyleyişi Mehmet Akif İnan Konferans salonunda yapıldı. Söyleyişe Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şube Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, KYK Yurdu öğrencileri ve gençler katıldı.

Gençlerin geçmişten günümüze yaşanan oyunların farkında olmalarını sağlayan söyleyişte açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Hakan Keşküş, “Abdülaziz ve Abdülhamid dönemi Osmanlı yayın organları ile yakın tarihimize damgasını vuran gazete manşetlerini, afişleri ve görsel materyalleri yan yana getiren Taha Ün kardeşimiz. Ortalama 100 yıllık medya tarihimizin üslubunu, Türkiye'nin sorunları karşısında takındığı tavrı çıkarmış olduğu 100 Yıllık Terane kitabı sayesinde bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Çoğumuz ‘100 Yıllık Terane’ kitabını okumuşuzdur. Taha kardeşimiz bugünde Şanlıurfa’ya gelerek bizlere hem kitabından hem de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde ülkemize karşı düzenlenen oyunlardan bahsedecek. Kendisine Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya geldiği için çok teşekkür ediyoruz. Sözlerimi fazla uzatmadan şunu özellikle vurgulamak istiyorum. 15 Temmuz gecesi tanklara karşı göğüs geren millet oldukça ülkemizin, bayrağımızın sırtı yere gelmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Gençlerle sohbet havasında geçen söyleyiş, gençlerin soruları ile devam ederken Taha Ün yazmış olduğu “100 Yıllık Terane” kitabını gençler için imzaladı.

Program Grup Tillo’nun sahne alarak mini konser vermesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.