BALIKESİR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı için geldiği Kurtdereli Kapalı Spor Salonu önünde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına Balıkesir'deki programını hatırlatarak başlayan Erdoğan, vatandaşlara "2019 Mart ve 2019 Kasım'da yeniden bir tarih yazacak mıyız? Bunun için hazırlıklarımızı yapıyor muyuz?" diye sordu.

Balıkesir halkının kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirten Erdoğan, beraber çıktıkları yolda gönüldaşlıklarının hiç aksamayacağını söyledi.

Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece" dizelerini anımsatan Erdoğan, "Gideceğiz, gündüz gece. Yorgunluk var mı? Ben bu yorgunluğunuzun olmadığına inanıyorum. Sizler bu 15 yıl içerisinde bunu ortaya koydunuz zaten." dedi.

"Yalan yanlış bir şeyler konuşuyor"

Vatandaşlara, 15 yılda eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda aksaklık olup olmadığını soran Erdoğan, altyapı ve üstyapı hizmetleri ile eğitimde yaptıkları uygulamaları anımsattı.

Erdoğan, öğrencilere okul kitabı dağıtıldığını, okulların yapımının hızla devam ettiğini belirterek, sınıflardaki ortalama öğrenci sayısının düştüğünü, bunun da eğitimin kalitesini artırdığını anlattı. Erdoğan, "Geldiğimizden bu yana Milli Eğitime ayırdığımız payı birinci sıraya çıkardık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Öğretmenler Günü olduğunu anımsatarak, "Öyle bir talihsizliğimiz var ki böyle bir anamuhalefet başı var, yine çıkmış bakıyorsun yalan yanlış bir şeyler konuşuyor. Şimdi işi bu zaten. Akşam başka, sabah başka." diye konuştu.

Bu konudaki görüşlerini yarın İstanbul'da katılacağı kadına şiddetle ilgili bir toplantıda dile getireceğini bildiren Erdoğan, öğretmen ve sınıflardaki öğrenci sayısının geldiği noktayı anlattı.

"Çatlasalar da patlasalar da bizim bu efsane padişahlarımız"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte zaten bunu hazmedemiyor. Bundan dolayı rahatsız. Zira 560-600 lira maaş alan yeni göreve başlayan bir öğretmen şimdi 3 bin lira civarında maaş alıyor ilk göreve başladığında. Böyle bir noktaya geldik. Fakat tabii bunlara bunu anlatmak mümkün değil çünkü böyle bir şeyi hiçbir zaman yapmadılar. Bizler, bir de geldiğimizden bu yana 270 bin derslik yaptık, bu ülkede. Hala da devam ediyoruz. Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Hepsinden öte geldiğimizde 74 üniversite varken şimdi 184 üniversite var Türkiye genelinde. Bütün bunlar eğitimde atlattığımız çağ. Bunu öğretmenlerim gayet iyi bilir."

Sağlıkta yaptıkları reformlara da değinen Erdoğan, Balıkesir'de modern bir hastane açılışı yaptıklarını hatırlattı.

Balıkesir'de şehir hastanesi yapılması hedeflerinin de olduğunu aktaran Erdoğan, bunların gerçekleşeceğini çünkü bu millete aşık ve sevdalı olduklarını söyledi.

Erdoğan, 15 yıl içinde 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getirerek, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yüksek Hızlı Tren gibi hizmetleri de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptıklarına da işaret eden Erdoğan, "Bunu bile hazmedemedi anamuhalefet. Niye biliyor musunuz? 'Adını niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü koydunuz?' Bu ne demek, bunlar bize tarih yazdırmış olan padişahlarımız, onların adını koymayacağız da kimin adını koyacağız. Çatlasalar da patlasalar da bizim bu efsane padişahlarımız, bizimdir." diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim'in tevazu örneği olduğunu belirten Erdoğan, Yavuz Sultan Selim'in "Ben iki haremin hakimi değil, iki haremin hizmetkarıyım." diyen bir padişah olduğunu söyledi.

"Sizlerin desteğiyle el ele bunları başaracağız"

Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, bütün bu hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Erdoğan, özellikle enerji alanında Balıkesir'in önemini vurguladı.

Balıkesir'deki hidroelektrik santrallerinin, rüzgar santrallerinin kendileriyle birlikte yapıldığını anlatan Erdoğan, "Biz zaten ilklerin partisiyiz, bunlar devam edecek." dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki değişimi hatırlatan Erdoğan, "Belediyedeki değişim sebebiyle bu dönemde, Zekai kardeşimizle devam edecek olan sürecin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kendisine de söyledim, 'Gece gündüz demeyeceksin, bütün ilçelerimizle diyalog, dayanışma içinde belediyecilik hizmetlerini sürdüreceksin.' Sizlerin desteğiyle el ele bunları başaracağız." diye konuştu.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş