Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Görün Arun ve öğrenciler, ziyarette Başkan Özyavuz'dan Harran'ın tarih ve turistik yerleri hakkında bilgi aldı. Harran'ın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için çalıştıklarını belirten Özyavuz, yaptığı konuşmada, Harran'ın UNESCO Geçici Miras Listesi'nde yer aldığını, öğrencilerin mimari olarak çok doğru bir alanı ziyaret ettiğini söyledi. Özyavuz, "Sizler Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerisiniz. Harran hem geçmiş tarihiye hem de eşsiz ve muhteşem mimari yapısıyla dünyada eşi ve benzerine az rastlanan bir kültür çeşitliliğine sahiptir." dedi.

Ziyaretin ardından öğrenciler, ilçedeki tarihi ve kültürel alanlarını gezdi.

Siverek'te öğrenciler kütüphaneleri için destek bekliyor

Siverek ilçesinde Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi öğrencileri okul kütüphanesi için kitapseverlerden destek bekliyor. 2015 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit düşen polis memuru Ali Öztürk'ün isminin verildiği okulda dersliklerden biri öğrenciler için kütüphaneye dönüştürüldü. Kütüphanede yeteri kadar kitap bulunmaması üzerine okulun öğrencileri, hayırseverlerden ve kitapseverlerden kütüphaneleri için kitap desteği istiyor. Okulun Müdür Yardımcısı Şeyhmus Yeniköy, başarının anahtarının okumak olduğunu, okumanın da ancak kitap sayesinde yapıldığını söyledi. Kurdukları kütüphanede yeteri kadar kitap bulunmadığını belirten Yeniköy, "Bu konuda bütün Türkiye'den, sesimizin ulaştığı herkesten bizlere roman türü, öğrencilere uygun kitaplar konusunda katkı sunmalarını bekliyoruz." dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Çiçek Sun ise, okulda çok sayıda kitaba ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Kütüphanedeki rafların boş olduğunu anlatan Sun, "kitap okumak istediğimizde gerekli olanı bulamıyoruz, bulsak bile baya zorlanıyoruz. Kitap konusunda kütüphanemizde bir hayli eksiklik var. Roman türü kitaplarda eksiklik daha fazla. Yayınevlerinden kitap bağışında bulunmalarını rica ediyoruz." diye konuştu.