HRÜ Osmanbey Kampüsünde gerçekleştirilen törende, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteli öğrencileri spora sağlıklı yaşama yönlendirme ve kampüs içindeki ulaşımı kolaylaştırma amacıyla sınıflarında dereceye giren öğrencilere 100 bisiklet dağıttı.

Vali Güngör Azim Tuna, törende yaptığı konuşmada, bisikletin sağlıklı bir yaşam için önemli bir araç olduğunu söyledi.

Birçok gelişmiş ülkede bisiklet yollarının yapıldığını belirten Tuna, "Birçok gelişmiş ülkede bisiklet kullanımı uygulamaları var. Bizler de bu tarz uygulamalarla ulaşılabilirlik açısından ve sağlık açısından önemli bir imkana kavuşmuş oluyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de amaçlarının gençlere yönelik sportif aktiviteler gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Kentin birçok noktasına bisiklet yolları yaptıklarını kaydeden Çiftçi, "Birecik'te hayata geçirdiğimiz bisiklet yolunun ardından aynı uygulamayı Karaköprü ve Haliliye'de hayata geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesinin çalışan kadrosu insan odaklı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Amacımız ilimizde her yaş grubundan insanımızı sporun tüm branşlarına yönlendirmektir. Bu tür projelerimizi de yaygınlaştıracağız." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın da bisiklet dağıtımından dolayı yetkililere teşekkür etti.