Büyükşehir Belediyesi, gerek Şanlıurfa tarihi mekânları gerek Türkiye genelindeki tarihi ve turistik mekânlarla öğrencileri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim- İş Bölümü öğrencilerine Mardin’in tarihi yerleri gezdirildi. Geçtiğimiz haftalarda ailelerinden uzakta yaşayan Harran Üniversitesi öğrencilerine verilen iftarda öğrencilerin Mardin gezisi isteği üzerine Büyükşehir Belediyesi, gençlere araç tahsis ederek Mardin turu gerçekleştirdi. Müzeleri ve sanat galerini gezen öğrenciler Mardin’in tarihine tanıklık ettiler.

Öğrencilere yönelik bu tür gezilerin faydalı olduğunu belirten Harran üniversitesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Yardımcı Doçent Doktoru Emine Teker, “Bugün Mardin’de olduğumuz için çok mutluyuz. Harran Üniversitesi Resim- İş Bölümü gönüllü öğrencileri ile Mardin’i gezdik. Dördüncü Uluslararası Mardin bienalini gezdik. Bizim için son derece önemliydi. Tarihi, kültürel ve sanatsal bakımdan çok değerli bir şehir. Öğrencilerim adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Ayrıca Mardin’in tarihine tanıklık ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler de bu geziyi düzenlediği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.