Tv8 Kanalında yayınlanan Survivor programının kurgucusu Yunus Emre Çiçek ve Beyaz TV de Spor ve Magazin programlarının kurgularını yapan Sinan Arıkan’ın katıldığı program, Sosyal Bilimler

Meslek Yüksekokulu Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Mezun oldukları okulun öğrencilerini ziyaret edip, söyleşi yapmak için Şanlıurfa Harran Üniversitesine tekrar geldiklerini ifade eden Arıkan ve Çiçek, söyleşi öncesi kendi hayat hikâyelerini ve şuanda bulundukları konuma nasıl geldikleri konusunda öğrencilere bilgiler sundular.

Organizatörlüğünü Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Benek ’in yaptığı programa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Müdür Yardımcıları, İdareciler, Hakla İlişkiler ve Radyo Televizyon bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Kendisinin de Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünden mezun olduğunu söyleyen Beyaz TV kurgucusu Sinan Arıkan Şanlıurfa üzerine yaptığı kısa filmlerden bahsederek filmlerin tasarım yapım aşaması sonuçlandırma yöntemleri hakkında bilgilerini öğrencilerle paylaştı.

Survivor kurgucusu Yunus Emre Çiçek ise Harran Üniversitesini kazanıp Şanlıurfa’ya geldiği ilk zamanları ve karşılaştıklarını anlatarak giriş yaptığı konuşmasında öğrencilere, ‘iki yıllık okul okuyoruz’ diye okudukları bölümü önemsiz olduklarını düşünmemelerini tavsiye etti. Bugün bu okuldan mezun olan iki kişinin ulusal kanallarda önemli bir göreve geldiklerini görüyorsunuz diyen Çiçek, “Sizlerde çalışırsanız daha da iyi yerlere geleceğinizden eminim. Kendinize güvenin yeter” diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren söyleşi sonunda konuşmacılara hediye takdimi yapıldı.