İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli Ortaokulunu makamında ağırlayan Vali Tuna; kendi kitaplarını yazan öğrencilerin kitaplarını inceledi. Yazılan kitapları oldukça beğenen Vali Tuna; minik yazarları tebrik etti.

Ziyareti değerlendiren Vali Tuna: “Ülkenin doğusu batısı, kuzeyi güneyi hepsi bir ve kardeştir. Bunun bilincinde olan gençler burada hem bilim fuarına katılıyorlar hem de Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini görerek insanını tanıma imkanını buluyorlar. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya hoş geldiniz diyoruz. İnşallah güzel hatıralarla dönecekler” ifadelerini kullandı.

Bademli Ortaokulu Müdürü Ramazan Göçen ise; Şanlıurfa ziyaretleri ve okul olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Vali Tuna’ya teşekkür etti.

Bademli Ortaokulu öğrencileri Şanlıurfa’da tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra Yenice Suriyeli Misafir Bilgi ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek hazırladıkları “Türkiye-Suriye Kardeşlik” konulu tabloları buradaki Suriyeli öğrencilere hediye edecekler.