Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Gençlik Spor ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 13 ilçede başlatılan yaz spor kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi. 8 branşta açılan kurslara 18 bin 600 çocuk katıldı.

Spora ve sporcuya her zaman önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda çocukların sporla tanışması için yaz spor kurslarına start verdi. 13 ilçede Futbol, basketbol, yüzme, taekwondo, judo, güreş, karate, tenis branşlarında açılan kurslara 18 bin 600 çocuk katıldı. Sportif faaliyetlere katılan çocuklara uzman antrenör ve eğitmenler tarafından ders veriliyor. Şanlıurfa’da çocukların sporla tanışmalarını sağlamak için başlatılan Yenice’deki yaz spor kurslarını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, genç sporcularla bir araya geldi.

Yenice Spor tesislerinde düzenlenen yaz sporlar kursları törenine Başkan Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ASKF Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu ile sporcular katıldı.

ÇİFTÇİ: GENÇLİK GELECEKTİR

Başkan Çiftçi, yenice spor tesislerinde kurslara katılan çocukların antrenmanlarını izledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan spor merkezini gezerek yetkililerden bilgi alan Başkan Çiftçi, 13 ilçede 18 bin 600 çocuğun spor kurslarına kayıt yaptırdığını ve bu çocuklara uzmanlar tarafından spor eğitimi verildiğini belirterek şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaz spor kursları başladı. Her şey insan içindir. Ülkelerin geleceği de gençlik üzerine kurulur. Sporda gençliği disipline eder. Gerek beyin gerek fizik olarak geleceğe hazırlar. Onun için gençlik ve spor diyoruz. Yaz spor kurslarında kapasitemiz git gide artıyor ve bu yıl sadece 2 bin 800 çocuğumuz kurslarımıza kayıt yaptırdı ve bu çocuklar artık bizlere emanettir. Bizlere güvenip de bu güzel yaz mevsiminde çocuğunun gelişimini, bir şeyler öğrensin memleketine, devletine ve şehrine faydalı evlat olsun diye aileler çocuklarını devletin güvencesinde olan buraya emanet etmiştir. 2 bin 800 çocuğumuz bu yaz ayı boyunca Futbol, basketbol, judo, güreş, taekwondo, tenis ve yüzme hangi branşta olursa olsun ve hangi branşı seviyorsa o branşta onlara sadece sporun vermiş olduğu fiziki hareketler değil, bu merkezlerde onların eğitim ve davranışları gibi birçok konuda eğitimler veriliyor. Türkiye’de en genç şehiriz. 1 milyon 940 bin olarak genciz. Dolaysıyla sadece 3 merkez ilçede değil, 13 ilçede kurslarımız devam ediyor. 18 bin 600 kişi şu an açılan kurslardan faydalanıyor.”

Şanlıurfa’nın genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu genç nüfusun Eyyübiye ilçesinde yer aldığını anlatan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Türkiye’nin en genç ili Şanlıurfa ve bu genç nüfus en çok Eyyübiye ilçesinde yer alıyor. Yaş ortalaması 19. 2 ve 3 olarak görülüyor. Sadece okul çağında 130 bin öğrencimiz var. Nüfusun yüzde 75’i 0-29 yaş aralığındadır. Genç nüfusun olduğu yerde gençlere en güzel hizmet tabi ki onları spor ve sporun dallarıyla bir araya getiren faaliyetlerdir. Bizde Eyyübiye Belediyesi olarak gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik sportif faaliyetler konusunda çalışmalarımız bulunmaktadır.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, çocuklara yönelik yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

BÜYÜKŞEHİR GENÇLERE SPOR İMKANI SUNUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gençlere yönelik 3 gençlik merkezi (Ahmet yesevi, Hayati harrani ve batı kent TOKİ) 2 spor salonu (hamidiye yaşam merkezi ve Ahmet bahçivan iş merkezi altında bulunan merkez spor salonu) ve 4 sentetik çim sahadan oluşan 2 futbol sahası ile hizmet veriyor.