Konferansta bir konuşma yapan Türkiye Gençlik Vakfı Ceylanpınar ilçe Başkanı Ali Tuncay Asrağ, "Sizlerin şahsında bir gül gibi toprağa düşen inançları fedakarlıkları cesaretleriyle bu toprakları bizlere vatan kılın tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Geleceğimiz umudumuz istikbalimiz olan  yeni Türkiye'nin neferleri siz genç kardeşlerimle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Türkiye Gençlik vakfı olarak sizler için buradayız, sizlere hizmetkar olmaya geldik. Zira Cumhurbaşkanımızın deyimiyle sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik ''dedi.

Divana davet edilen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe ve TÜGVA İl Temsilcisi Bekir Bekiroğlu burada ''Yeni Türkiye, Yeni Nesil Gençlik'' ile ilgili birer konuşma yaptılar.

Osmanlıyı kimler yıktıysa 1960, 1971, 1980 ihtilalını ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimini yapanların aynı akıl üzerinden hareket ettiğini ifade eden Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ''Aynı akıl Osmanlıda dedeleri ne yaptıysa torunları da aynı şekilde Türkiye ile mücadele ederek bizleri yok etmeye çalışıyor. Oturup düşünmemiz lazım neden bizler hedefiz, neden İslam alemi hedef ve özellikle dikkat ederseniz Ak Parti iktidarından sonra Türkiye daha önceden de hedefteydi. Ak Parti iktidarından sonra Türkiye hedef tahtasının tam ortasına yerleştirildi. Çünkü daha önceki Türkiye'de yaşanan demokrasilerde, hükümetlerde bu dış mihraklara boyun eğiyordu.''dedi.

Konferansa Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç,  İlçe Müftüsü Üsame Anlağan, Belediye Kültür ve Sosyal işler Müdürü Hidayet Dik,öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonunda son bulan programın ardından çarşı merkezinde ilçe halkının hizmetine açılan Ceylanpınar Türkiye Gençlik Vakfı binası ziyaret edildi.