Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, "2033 Şanlıurfa Stratejik Kalkınma Planı için çalışmalarımıza inşallah kısa zamanda başlayacağız." dedi.

Barut, kentte 19-20 Eylül tarihlerinde MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen Şanlıurfa Ekonomi Zirvesine ilişkin gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Zirvede, aralarında AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, DEİK Türkiye - Irak İş Konseyi Başkanı Emin Taha, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, DEİK Türkiye - Sudan İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu devlet ve iş dünyasının önemli isimlerinin tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunduğunu hatırlatan Barut, kent ekonomisi açısından verimli bir zirvenin organize edildiğini belirtti.

Katılımcıların ekonomik projelere ve gelecekteki yeni fırsatlara ilişkin ilgililere detaylı bilgi verdiğini anlatan Barut, şöyle devam etti:

"Ekonominin duayeni Cevdet Yılmaz, 'Türkiye Ekonomosi'nin Geleceği' başlıklı konferansta önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek ekonomik projelerden, ekonomimizin güncel durumundan ve ileriki yıllarda ekonomik yönden neler yapmamız gerektiğine değindi. Mehmet Ali Korkmaz da 'Tarımda Yenilikçilik' başlıklı konferansta tarım alanında yaşanan değişiklileri ele aldı. Bu değişikler karşısında bir tarım şehri olan Şanlıurfa'mızın neler yapması gerektiği hususunda katılımcılara bilgi verdi. Zirvenin ikinci gününde ise Adnan Yıldırım, ihracata verdikleri destekleri anlatıp, Türk Eximbank Şanlıurfa ofisinin faaliyete gireceğini belirtti. Yine Emin Taha da 'Türkiye - Irak Ticari İlişkileri' başlıklı konferansında Türkiye'nin Irak ile ticari olarak neler yapabileceğini, Irak'taki mevcut ekonomik durumdan bahsetti."

Paylaşımlarından dolayı katılımcılara teşekkür eden Barut, "Şanlıurfa Ekonomik Zirvesi'nde şehrimiz adına önemli notlar aldık. Şehrimizin ekonomik projeksiyonuna katkıda bulunmaya devam edeceğiz. MÜSİAD Şanlıurfa olarak şehrimiz ve bölgemiz için benzer programlar yapmayı sürdüreceğiz. Bu minvalde çok yakın zaman diliminde tüm kamu kurum kuruluşlarımızın katkılarıyla Şanlıurfa için kısa orta ve uzun vadeli bir kalkınma planı hazırlamayı düşünüyoruz. 2033 Şanlıurfa Stratejik Kalkınma Planı için çalışmalarımıza inşallah kısa zamanda başlayacağız. MÜSİAD Şanlıurfa olarak şehrimiz ve bölgemiz için benzer programlar yapmaya ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.