Başkan Konukoğlu mesajında, TBMM'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Milletvekili Yüksel'in tevazu sahibi olduğunu belirterek, "Değerli siyaset adamı, Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Konukoğlu, Abdulkadir Yüksel'in seçildiği günden itibaren Gaziantep'in sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çaba gösteren, halkın içerisinden bir milletvekili olduğuna kaydederek, vefatından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Konukoğlu, "TBMM'nin sevilen, dinamik üyelerinden birisi olan ve Gaziantep'in daha ileriye gitmesi için yoğun çaba gösteren Abdulkadir Yüksel'i, milli iradenin sembolü, milletine hizmet için gittiği TBMM'de çalışırken kaybettik. Acımız büyük." açıklamasında bulundu.

Sani Konukoğlu, Abdulkadir Yüksel'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi.

Öte yandan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da başsağlığı mesajı yayımladı.

Tahmazoğlu, mesajında, Abdulkadir Yüksel'in vefatından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve örnek devlet adamı kimliğiyle vatandaşların gönlünde taht kuran merhum milletvekilinin vefatının Gaziantep'te üzüntüyle karşılandığını kaydeden Tahmazoğlu, mesajında, siyaset adamının ötesinde bir ağabeyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah, gani gani rahmet eylesin. Bizim için az bulunur, örnek bir kişilikti. Rabbim, onu cennetiyle şereflendirsin. Acılı ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum." ifadelerine yer verdi.